AMD'nin Makul Fiyatlı Orta Sınıf İşlemcileri Benchmark Testlerinde Ortaya Çıktı

12
7
2
2
1
AMD’nin üst sınıf işlemcileri son zamanlarda birçok sektörde teknolojiye yeni bir soluk getirdi. Tabi bu üst sınıf gelişmiş işlemcilerin fiyatları da kendileri gibi üst düzey. Bu nedenle AMD, biraz daha uygun fiyatlı işlemciler üzerinde çalışıyor.

Hong Kong merkezli XFastest isimli bir kaynağa göre AMD’nin giriş sınıfında yer alan Ryzen 5 2500X yongası, performans testlerinde yüzünü gösterdi. 3.6 GHz saat hızı ile çalışan söz konusu işlemci boost moduyla 4.0 GHz hızlarına kadar yükselebiliyor. Dört çekirdekli ve sekiz izlek birimli olan bu işlemci hakkında henüz geniş bir bilgiye ise yer verilmiş değil.

Test platformunda öne çıkan verilere göre işlemci, X470 Anakart ve 16GB (2x8) RAM ile beraber denendi. Wccftech ve diğer teknoloji sitelerine göre işlemcinin ortalama fiyatı 150 dolar ila 160 dolar civarında olacak. Yine XFastest kaynağından gelen bilgilere göre 3.5GHz ile 4.0GHz saat hızları arasında dört çekirdekli ve dört izlekli işlemcilerde ortaya çıkan diğer bir analiz raporu ise Ryzen 3 2300X modeline ait. Yapılan testlerde bu işlemciye Ryzen 5 2500X’te olduğu gibi sıvı nitrojen yardımıyla overclock yapılarak 5.5GHz hızlarına kadar çıkıldı. İşlemci bu hızlara ulaştıktan sonra çok çekirdekli testlerden 895 Cinebench skoru, tek çekirdekli testlerden ise 233 puan aldı.

Bahsi geçen işlemcilerin ulaştığı bu skorlar ve performans verileri gerçekten oldukça etkileyici değerlere sahip. Ancak bu konuda henüz bir şey söylemek ve işlemcilerin performansları hakkında kesin yorum yapmak pek doğru olmaz. Daha tatmin edici sonuçlar için ürünlerin tanıtımını beklemek ve kendi testlerimizi uygulamak biraz daha kesin sonuçlar verebilir.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/amd-ryzen-5-2500x-benchmarks-reveal-a-beefy-mid-range-processor
12
7
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
12
7
2
2
1