AMD'nin Raven Ridge APU'lar İçin Verdiği Güncelleme Sıklığı Oyuncuların Canını Sıkıyor

9
5
4
3
3
AMD'nin, oyuncuların kafasında soru işareti yaratan güncel driver sorunsalı, bir AMD çalışanı tarafından ele alındı. Onlara göre her şey yolunda.

AMD, Radeon ekran kartları için Radeon Software Adrenalin Edition’ın sürücülerini oldukça gerekli zamanlarda ve düzenli şekillerde duyuruyor. Fakat Raven Ridge hakkında aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bilindiği üzere bu APU’ların görevi, CPU ve GPU birimlerini birbirine yaklaştırarak maliyeti azaltmak ve iki çip arasında hızlı bir köprü görevi görmek.

Şubat ayından bu yana sadece bir defa sürücü güncellemesi alan Raven Ridge APU’nun geleceği, verilmeyen bu güncellemeler ile muallakta kalmış durumda. Konu hakkında OverclockerUK’in üyelerinden birisinin, AMD çalışanına APU sürücüleri hakkında sorduğu soruya, AMD çalışanı 3 ayda bir WHQL güncellemesi verileceği şeklinde yanıt verdi. Bildiğimiz üzere diğer sürümler yerine WHQL sürücüler daha güvenli olarak görülüyor. Çünkü bu sürücüler “Windows Donanım Kalite Laboratuvarları” sertifikasına sahip olduğundan, daha problemsiz ve performanslı çalışıyorlar.

Her ne kadar gelen bu açıklamalar AMD kullanıcılarını çok teskin etmese de Raven Ridge’a yılda dört kere güncelleme verilmesi AMD tarafından yeterli ve güvenli olarak görülüyor. Güçlü bir oyun bilgisayarı oluşturmak için Ryzen 5 2400G ise bu konuda iyi bir alternatif olma özelliğine sahip. En iyi bütçe performans işlemcisi olarak yine Ryzen 3 2200G’yi seçmek mantıklı bir seçenek olacaktır, çünkü Ryzen 7 ile aynı platformda çalışmanın yanı sıra 720p’de oyun oynamanıza olanak sağlar.

AMD’nin Raved Ridge sürücü güncellemelerini birleşik Radeon Software yazılımları ile birlikte vermesi de güçlü bir seçenek olarak görülmekte. Yani ekran kartı ve işlemci sürücülerinin tek paket halinde sunulması düşünülüyor olabilir.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/amd-is-limiting-raven-ridge-apu-graphics-updates-to-four-per-year/
9
5
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
9
5
4
3
3