AMD’nin 7 nm Zen-2 Tabanlı Mobil İşlemcileri CES 2020’ye Yetişecek

14
2
1
0
0
Yeni ortaya çıkan bir rapora göre AMD, 6 çekirdekli mobil Ryzen işlemcilerini CES 2020 etkinliğinde satışa sürmeyi planlıyor. Bu işlemcilerde firmanın meşhur 7 nm Zen 2 mimarisi kullanılacak.

AMD, son dönemde işlemci pazarında gerçekleştirdiği atılımla beraber yeniden piyasanın en önemli oyuncuları arasında yer almıştı. Firma şimdi de 7 nm Zen 2 mimarisine sahip mobil işlemcilerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 

Gelen haberlere göre firma, yeni mimariye sahip altı çekirdekli işlemcisini RX 5500M/5300M grafiklerle destekleyerek CES 2020’de tanıtacak. Bu işlemcinin Intel ve Nvidia’ya karşı mücadele etmesi bekleniyor. 

Dizüstü işlemcisi pazarı kızışıyor

amd ryzen 7

Şu anda firmanın en üst model mobil işlemcisi, 35 wattlık 4 çekirdek, 8 iş parçacıklı Ryzen 7 3750H işlemcisi ve bu modelde 12 nm Zen+ mimarisi kullanıldı. Yeni işlemci de 35 watt güce ihtiyaç duyacak ancak fazladan iki çekirdeğe sahip olacak. İşlemcilerin performansı önemli oranda artış gösterecek. 

AMD’nin yeni işlemcilerin batarya ömrü açısından daha gelişmiş olacağına ve kullanıldıkları dizüstü bilgisayar gibi cihazlarda batarya süresini 12 saate hatta 12 saatin de üstüne çıkaracağına inanılıyor. Doğruysa bu oldukça iddialı bir süre ve işlemcinin güç tüketiminin de gerçekte 15 watt civarında kalacağını gösteriyor. 

AMD işlemciler, oyuncu bilgisayarlarını ucuzlatacak

amd ryzen 7

Tamamen yeni AMD dizüstü bilgisayarların çipleri görece olarak ucuz olacak ve 699 dolardan başlayacak. Bu da daha makul fiyatlı oyuncu dizüstü bilgisayarlarının yolunu açabilecek. 

Görünüşe göre AMD akıllı telefon ve tablet kullanıcılarını da ihmal etmeyecek ve CES tüketici elektroniği fuarında Renoir adlı yeni nesil APU’larını da tanıtacak. Renoir’in CPU kısmı Zen 2 mimarisine ve entegre grafiklere sahip olacak. Bu grafikler ise Vega tabanlı olacak, Novi kullanmayacak. Renoir ile 4266 Mhz LDDR4X desteği ve değişmiş DCN 2.1 görüntü motoru da tüketicilerin beğenisine sunulacak. 

Görünülşe göre gelecek yılın CES etkinliği AMD açısından büyük bir etkinlik olacak. Firmanın erişebildiği pazarı genişletme çalışmaları bu etkinlikte de devam edecek gibi duruyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/amds-7nm-zen-2-based-mobile-cpus-will-reportedly-launch-at-ces-2020
14
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
2
1
0
0