AMD, x86 İşlemci Pazarında 2013’ten Bu Yana En Büyük Pazar Payına Erişti

33
2
1
0
0
AMD son yıllarda yaptığı atılımın karşılığını alıyor. Son paylaşılan verilere göre firma, x86 CPU pazarında 2013 yılından bu yana ilk defa bu kadar büyük pazar payına erişmeyi başardı.

Son yıllarda işlemci pazarında Intel’in tartışmasız liderliğini zorlamaya başlayan ve yeni mimarileriyle fiyat performans olarak öne çıkan AMD, bu çalışmalarının karşılığını almaya başladı. Mercury Research’ün raporuna göre firma, 2013 yılından bu yana x86 işlemciler açısından en büyük pazar payına ulaştı.

Mercury Research’ün verdiği rakamlara göre AMD, Zen işlemci ailesi sayesinde geçmişteki başarılarına ulaştı. Ryzen ve EPYC serilerinin her nesilde artan başarısı da böylelikle tescillenmiş oldu. 

AMD’nin yükselişi en çok mobil pazarında

amd

2020 yılının ikinci çeyreğine dair rakamlar açıklanırken AMD’nin genel olarak x86 segmentinde başarılı olduğu görüldü. Firmanın bu alandaki pazar payı, 2013’ün 4. çeyreğinden bu yana en yüksek seviyesi olan %18,3’e ulaştı. Ayrıca büyük başarı yakalayan Ryzen 4000 Renoir de bu büyüme de etkili oldu.

Mercury Research araştırmasında çıkan rakamlar ile AMD’nin verdiği rakamlar arasında ufak tefek farklar olabiliyor. Bunun nedeni de farklı kategorilerde kullanılan işlemcilere ait rakamları kullanarak karar vermelerinden kaynaklanıyor.

AMD, geçen yılın aynı dönemine kıyasla pazar payını %2,1 arttırarak %19,2’lik bir paya ulaştı. Mobil işlemci payı %19,9 olan firma, sunucu pazarında %5,8 ve genel x86 işlemci pazarında da %18,3 paya ulaştı. 

Intel aradığını bulamadı

AMD

Yılın aynı döneminde Intel de yeni Comet Lake-H serisini piyasaya sürmüştü. Satış rakamları ve birim gönderimleri açısından ise AMD rakibini geride bırakmayı başardı. AMD Renoir’in etkisiyle mobil işlemcilerin payı kısa sürede üç kat arttı. 

İleride ise AMD Ryzen 4000 işlemciler Intel’in 10 nm Tiger Lake işlemcilerine karşı mücadele edecek. Intel’in yeni işlemcileriyle rakibinin son dönemde yakaladığı kuvvetli büyüme rüzgarını durdurup durduramayacağı ise merak konusu. Bu sorunun cevabını yeni işlemciler piyasaya çıktıktan sonra hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://wccftech.com/amd-hits-highest-x86-cpu-market-share-since-2013-mobility-sees-huge-gains-ryzen-desktop-epyc-server-steadily-climb/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Wccftechcom+%28WCCFtech.com%29
33
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
33
2
1
0
0