Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Başkanlık Seçiminin Asıl Kazananı: Twitter!

0
0
0
0
0
Son dönemlerde kullanıcı sayısında düşüş yaşayan Twitter, ABD'deki başkanlık seçimleri sayesinde aktif kullanıcı sayısını arttırmayı başardı.

Son günlerde yayınladığımız haberlerde Twitter şirketinin yaşadığı düşüşlerden ve Vine'ın kapatılması gibi kararlarla zor günler geçirdiğini yayınladığımız haberlerde aktarıyoruz. Ancak bu sefer Twitter için olumlu bir gelişme yaşandı.

Twitter CEO'su Jack Dorsey, Twitter'ın anlık haber ağı olmaya doğru gittiğini ima eden bir açıklama yaparken günlük kullanıcılar da haber alma ve genel kitleye hitap eden bazı paylaşımlar dışında Twitter yerine daha kişisel diyebileceğimiz Instagram ve Snapchat gibi sosyal ağları tercih ediyorlar. Bu durum Twitter'a son günlerde olumsuz bir şekilde yansımaya başlasa da Twitter'ın sosyal haber ağı olmaya gitmesi; ABD'deki başkanlık seçimlerinde Twitter'ın tekrar aktif kullanıcı sayısını arttırmasına neden oldu.

Twitter tarafından yayınlanan açıklamada ABD'deki seçimler için oluşturulan #Election2016 etiketiyle 40 milyonun üzerinde tweet atıldığı belirtildi. Ayrıca Twitter'daki bu gündem siyasilerin de konuşmalarına konu oldu.

Her ne kadar son dönemlerde Twitter'ın kötü gidişatı ve satılma ihtimali üzerine haberler ortaya çıksa da Twitter'ın anlık olarak yaşanan olayların takip edilmesi konusunda diğer sosyal ağlara göre üstünlük sağladığı ortada. Bakalım bu durum Twitter'a uzun vadede bir fayda sağlayacak mı?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0