Amerika’da Yaşayan 20’li Yaşlardaki Birçok Genç, Hala Ailesinden Gelen Paraya Güveniyor

47
16
8
4
1
Yurt dışında durum daha farklı olsa da ülkemizde genellikle gençler, evlenip evden gidene kadar ailesi ile yaşıyor. Yapılan bir araştırmaya göre Amerika’da 21 ile 37 yaş arası gençlerin aile yardımıyla geçindiği ortaya çıktı.

Ülkemizde eğitim hayatına ara vermeden üniversite okuyan bir birey, 21-22 yaşında lisans eğitimini tamamlamış oluyor. Bu noktadan sonra hemen iş bulması ve maddi özgürlüğünü kazanmasının ardından gençler, hayatlarını tek başına idame ettirebiliyorlar. Konu hakkında yapılan bir araştırmada, Amerika’da yaşayan 20’li yaşlardaki gençlerin yarısından fazlasının, aile yardımı ile geçindiği ortaya çıktı.

Günlük ihtiyaçları için ailelerinden maddi yardım alan gençler, çoğunluklu olarak başka evde yaşayarak kirayı ailesinden istiyor. 20’li yaşlardaki gençlerin %35’i ise hala ailesi ile yaşamayı tercih ediyor. %37’lik kısım, ailesinden her ay düzenli olarak para alırken, gençlerin yarısından fazlası sadece belirli zamanlarda aile yardımına ihtiyaç duyuyor.

Bunlara ek olarak, maddi özgürlüğü olmamasına karşın her 10 gençten 9’u isteklerinin tamamını alabiliyor, her 10 gençten 4’ü tasarruf yapıyor ve her 8 gençten sadece 1’i emekliliklerini ihmal ediyor. Konu hakkında konuşan ülke Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doyle Williams, uzun vadeli hedeflere odaklanmanın yararlı olacağını ifade etti.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/millennials-rely-on-parents-money-housing-2018-6?utm_source=feedly&utm_medium=referral
47
16
8
4
1
Emoji İle Tepki Ver
47
16
8
4
1