Amerika, Rusya'nın Nükleer Silahlarının Daha Güçlü Olduğunu Kabul Etti

58
35
23
6
4
Amerika, Rusya'nın nükleer savunma sistemlerinin gücünü kabul etti. Yapılan bir çalışma sonucunda Rusya'nın nükleer silah konusunda öncü ülke olduğu ortaya çıktı.

SofRep portalı tarafından yapılan bir araştırmanın sonucuna göre Rusya’nın nükleer silahları, ABD silahlarından daha güçlü. Amerikan Özel Harekat Kuvvetleri ve CIA'nın yayıncılık yaptığı portalda Rusya'nın üstünlüğü açıkça kabul edildi. ABD’nin daha önce kullandığı bombalar da dahil olmak üzere atomik bombaların nükleer gücü Rus nükleer silahları ile karşılaştırıldı. Hiroşima ve Nagazaki’de kullanılan bombaların gücü 15 ve 21 kiloton olarak biliniyor.

Bu bilgiye göre Amerikan Trident füzesinin bu bombaların gücünden 4 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı. Kuzey Kore'nin sahip olduğu en güçlü nükleer bomba 250 kilotonken, Minuteman adı verilen en güçlü Amerikan bombası 473 kiloton. Çin’in Dongfeng-31 füzesi ise 1000 kiloton olarak biliniyor ve neredeyse rakibi ABD’nin bombasından 2 kat daha güçlü.

Fakat yapılan araştırmaya göre hepsini geride bırakabilecek ülkenin Rusya olduğu ortaya çıkıyor. Rusya tarafından geliştirilmiş Sarmat 50.000 kilotonken, denizaltılı super torpedo Status-6 100.000 kiloton. Tüm bu çalışma sonucunda Rusya'nın, ABD nükleer silahlarının 5.5 ve 11.1 kat üstünde olduğunu gösteriyor. Mart ayında Federal Meclis’te Putin’in yaptığı konuşmada füze savunma sistemlerine yakalanmayan yapıya sahip bir silahın geliştirildiğini söyledi. Ayrıca güçlü yapıya sahip Sarmat’tan da o konuşması sırasında bahsetti.Buna ek olarak Rusya’nın geliştirme aşamasında olan insansız sualtı araçlarından, uçak gemilerinden ve bunların nükleer savunma sistemlerini de açıkladı.

58
35
23
6
4
Emoji İle Tepki Ver
58
35
23
6
4