Amerika, Tayt Giyen Yolcuların Uçağa Binmesini Yasakladı!

19
3
2
1
1
Amerika Birleşik Devletleri'nde, özellikle Donald Trump yönetiminden sonra her türlü garip yasak ile karşılaşıyoruz. Şimdi de tayt giyen yolcuların uçağa adım atmaları yasaklandı.

Bu sabah bir United Airlines yolcusu, kapıyı açan görevlinin tozluk giydiği için üç yolcunun kabine çıkmasına izin verilmediğini şikayet etmek için Twitter ile iletişim kurdu. Havayolu, kurallarının havayolu personelinin uygun olmayan yolcular için servisi reddetmesine izin verdiğini söyledi.

Olay, Denver'dan Minneapolis'e giden bir uçuş sırasında meydana geldi. Twitter kullanıcısı Shannon Watts, dar gelirli ailenin üç kızının uçağa binmesine izin vermediğini ve havayolunun garip bir politikaya imza attığını belirtti. Bir kızın kıyafetini değiştirdikten sonra uçmasına izin verilirken, diğer iki kıza izin verilmedi.

Twitter'da üyeliği bulunan bir müşteri hizmetleri yetkilisine göre Havayolu Taşımacılığı Sözleşmesi, havayolu personelinin "Diğer yolcuların güvenliği için" bazı yolculara yönelik hizmeti reddetmesine olanak tanıyor. Diğer bir mesajda havayolu şirketi bu kararı kabin görevlisinin takdirine bıraktığını ifade etti.

Watts'ın tweetleri dikkat çekti ve sorun  havayolları için büyük bir halkla ilişkiler problemi haline geldi. Hatta bu kararı şikayet etmek için pek çok yolcu Twitter'dan faydalandı. 

İlk sosyal medya paylaşımlarından sonra, müşteri hizmetleri temsilcisi hiç de yumuşak olmayan bir dille ilgili şikayetleri ele aldı: "'Taşımacılık Sözleşmesine' göre bir yolcu uygun şekilde giyinmediyse, o yolcuyu reddetme hakkına sahiptir."

Kaynak : http://www.theverge.com/2017/3/26/15065356/united-airlines-twitter-contract-of-carriage-board-flight-leggings
19
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
3
2
1
1