Amerika ve Rusya Arasında Tarihin En Büyük Siber Savaşı Başlayabilir!!

0
0
0
0
0
Amerikalı yetkililer, yaklaşan seçimlerde Rusya’nın siber saldırı gerçekleştirmesi halinde çok güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini açıkladı.

Amerika’nın kaderini belirleyecek olan başkanlık seçimlerinin tarihi yaklaşıyor ve yetkililer, bir süredir ülkenin gündeminde olan hack ve DDoS saldırılarının bu seçimleri engelleyebileceğini ve hatta seçimlerde düzenbazlık yapılmasının önünü açabileceğini söylüyorlar. Tüm bu endişelerden dolayı Amerikalı siber güvenlik uzmanları, Rusya’ya karşı siper almış durumda.

Kimliği belli olmayan bir siber güvenlik uzmanı, NBC News’a konuyla ilgili olarak konuştu ve Amerika’nın başkanlık seçimlerinde böyle bir şeyin yaşanması durumunda, Rusya’nın internetine büyük oranda zarar vereceklerini açıkladı. Sadece “Bize saldırırsanız, biz de sizin canınızı yakarız” mesajını vermek istediklerini söyleyen siber güvenlik uzmanı, Rusya ile büyük bir siber savaşın başlayabileceğinin de sinyallerini verdi.

Amerikalı yetkililerin korktuğu bir diğer şey de Rusya’nın sahte bilgi sızdırma sistemi kullanması. Eğer Ruslar, başkanlık seçimlerinden bilgi çalmış gibi davranır ve sahte bilgileri internet aracılığıyla yaymaya başlarsa, başkanlık seçimleri halk gözünde güven kaybına uğrayabilir. Yetkililer böyle durumlarda sızdırılan bilginin doğru olup olmadığını kontrol ediyorlar ancak çok küçük boyutlarda bilgilerin bile doğru olup olmadığının anlaşılması günler sürebiliyor.

Bakalım bu zorlu dönemde Amerika ve Rusya arasındaki ilişkiler ne şekilde gelişecek? Rusya’nın 3. Dünya Savaşı’na hazırlanıyormuşçasına davranması da bu konudaki endişelerimizi artırıyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/05/us-is-ready-to-hack-russia-if-it-interferes-with-the-election/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0