Amerika Yönetiminden Sosyal Medya Platfromlarına 'Hesap Engelleme' Ayarı

15
4
3
3
0
Amerikan hükümeti, sosyal medya platformlarının kullanıcıları siyasi görüşüne göre engellediklerini belirterek konuyla ilgili bir form uygulaması başlattı. Başlatılan uygulama ile kullanıcılar, yaşadıkları engellenme sürecini doğrudan hükümet yetkilerine bildirebilecekler.

Amerikan hükümeti şu sıralar sosyal medya platformları üzerinde yoğunlaşmış durumda. Geçtiğimiz dönemde Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Facebook ve Twitter gibi platformların muhafazakar kesime sansür uyguladığını belirterek, bu konuda platformları eleştirmişti. Taraflardan art arda açıklamalar gelmiş, Başkan Trump eleştirilerine devam ederken Twitter yetkilileri, kullanıcıların siyasal görüşlerine bakılmaksızın topluluk kurallarının ihlal edildiği durumlarda, hesapların engellendiğini açıklamıştı. Ancak Trump'a göre durum bu kadar basit değildi. Trump, bu sorunlarının sebebini platform patronlarının siyasi görüşlerine göre hareket etmesi olarak yorumladı. Konu, Amerika gündeminde çokça tartışılmış, pek çok kullanıcı bu konudaki şikayetlerini dile getirmişti. Hatta Donald Trump'ın ailesi de bu tartışmaya dahil olmuştu. Donald Trump'ın büyük oğlu Twitter üzerinden açıklamalarda bulunmuş, sosyal medya platformlarının kullanıcıları korkuttuğunu ifade etmiş, platformların önce kendilerini sorgulamaları gerektiğini belirtmişti. İlerleyen süreçte ise Amerikan yargısı harekete geçmişti.

Gelinen son noktada ise Amerikan hükümeti, engellenen kullanıcıların yaşanan süreci anlatabilmeleri için bir form uygulaması devreye koydu. Bu uygulama ile hesapları engellenen sosyal medya kullanıcıları, yaşanan engellenme sürecini doğrudan hükümet yetkililerine iletebilecekler.

Amerika'da yaşayan sosyal medya kullanıcıları, ilgili form uygulamasına buradan ulaşabiliyorlar. Kullanıcılardan ilk etapta kendilerini tanıtması isteniyor. Bu bağlamda ad soyad, telefon numarası, mail adresi gibi bilgiler ve kullanıcıların kendileriyle ilgili ufak bir de paragraf yazmaları isteniyor. Sonrasında ise engellenme sürecine geçiliyor. Bu kısımda da yaşanan olayın nasıl gerçekleştiği detaylıca soruluyor. Hangi sosyal medya platformunun engelleme yaptığı, neden engellediği gibi sorularla birlikte sosyal medya platformlarının yönetim ekibinden gelen maillerin de ekran görüntüsü isteniyor. Formda yer alan bir madde ise doğrudan Facebook ve Twitter'ı hedef alıyor. Bu maddede Donald Trump'ın konuşmalarının ve hükümetle ilgili bilgilendirmelerin Facebook ve Twitter gibi platformlara bağlı kalmadan, doğrudan hükümet tarafından yapılmasından bahsediliyor. Kullanıcılar eğer bu maddeyi 'evet' olarak cevaplarlarsa, bu kullanıcılara doğrudan güncel haberler gönderilebiliyor. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/15/18626785/white-house-trump-censorsip-tool-twitter-instagram-facebook-conservative-bias-social-media
15
4
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
3
3
0