Amerikan Başkanlık Yarışında Trump Öne Geçince Kanada’nın Göçmenlik Sitesi Yoğunluktan Çöktü!

0
0
0
0
0
Amerika Birleşik Devletleri’nde dünden bu yana gerçekleştirilen yeni dönem başkanlık seçimlerinde öne geçen Donald Trump olunca Kanada’nın göçmenlik sitesi yoğunluktan çöktü.

Şu anda tüm dünyanın gündeminde olan Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimleri’nde işler kızıştı. Genel olarak bir adım önce olduğu düşünülen eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın eşi olan Hillary Clinton ilk sandıkların açılması sırasında önde götürürken son saatlerde ise Donald Trump öne geçti.

Aday olduğunu açıkladığından bu yana sert tutumuyla dikkat çeken Cumhuriyetçi kanadının adayı konumundaki Trump’ın başkan olma ihtimali artınca “Özgürlükler Ülkesi”, “Herkesin hayalindeki, düşler ülkesi” konumunda olan Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan vatandaşlar göç etmeyi ciddi ciddi düşünmeye başlamış.

 

 

Şöyle ki; bu olayın ilk etkisi Kanada’nın göçmenlik bürosuna ait başvuru yapabileceğiniz site (buradan ulaşabilirsiniz) ABD’den gelen başvuru yoğunlusu sebebiyle çöktü. Aynı zamanda son saatlerde Google verilerine göre en fazla “immigration” yani, “göçmenlik” araması yapan ABD vatandaşları ciddi oranda ülkeden Trump’ın başkan olması halinde göç etmeyi düşünüyorlar gibi görünüyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0