Amsterdam Otonom Bot Filosu Kurmayı Planlıyor

1
0
0
0
0
MIT ve bir kaç Avrupa üniversitesinin ortak başlattığı çalışma ile Hollanda'nın başkenti Amsterdam kıyıları ve kanallarında otonom botlar taşıma başta olmak üzere farklı amaçlara hizmet edecek.

Otonom araçların gün geçtikçe popülerlik ve güvenilirlik kazanmasıyla farklı alanlarda da otonom çözümler üretilmeye başlanıyor. Bunlardan en yenisi ise Amsterdam’da şehrin içinde ve dışında lojistik başta olmak üzere farklı alanlarda çalışacak otonom -yani insansız- botlar.

Amsterdam Gelişmiş Metropol Çözümleri Enstitüsü (AMS) ve MIT ortaklığıyla başlanan proje, 100’den fazla adacıktan oluşan 100 kilometrelik kanal boyuna sahip olan ve toplamda 1500 civarı köprüye sahip Amsterdam üzerinde uygulanacak.

Bu tip bir proje için sanıyoruz ki daha iyi bir deneme alanı olamazdı. “The Roboat Project” adlı proje, anlaşılacağı üzere isim konusunda mühendislerin mizah anlayışlarının da etkili olduğu geniş bir organizasyon. Büyük amaçları Amsterdam’ın kanalları ve sahilinde gezecek insansız otonom botlar yapmak. Bu botlar temel olarak lojistik için çalışacak olsa da, kanalların üzerindeki ve altındaki çöplerin temizlenmesi, sensörler aracılığıyla su kirliliğini takibi, feribotlar yerine insan taşımacılığı yapılması ve gereken yerlerde kullanılmak amacıyla mobil bir köprü vazifesi görmesi gibi amaçlara da sahip.

2017 yılında ilk Roboat’ların testlerine başlanacağını belirten yetkililer tüm programın 5 yıllık olduğunu da belirttiler.

Kaynak : http://www.seeker.com/amsterdam-plans-fleet-of-autonomous-boats-2010608142.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0