Anadolu Farm Kurucusunun Topladığı Paralarla Neler Satın Aldığı Ortaya Çıktı

92
9
6
2
2
Kayseri merkezli olarak kurulan ve Çiftlik Bank benzeri bir yapılanma olan Anadolu Farm'ın kurucusu İsa Karademir'in, yatırımcılardan toplanan parayla lüks araçlar, ev ve arazi satın aldığı belirlendi.

Çiftlik Bank oluşumunun benzeri olarak Kayseri'de ortaya çıkan Anadolu Farm yapılanmasında mahkeme süreci devam ediyor. 41 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Örgüt lideri İsa Karademir'in toplanan paralarla kendisine ve eşine lüks otomobiller satın aldığı ortaya çıktı. Sadece lüks otomobil almakla yetinmeyen Karademir'in bu paralarla 3 farklı restorant açtığı belirlendi. 

Karademir için hazırlanan iddianamenin detaylarında kurulan restorantların isimlerinin 'Somun Arası', 'Tauk' ve 'Şahkan Mangal' olduğu belirtildi. Ayrıca Karademir'in, oyuna yatırılan paraları toplayıp, bu paralarla Kayseri'den lüks bir ev, kendisine 3 lüks otomobil, eşine 1 lüks otomobil ve İzmir Alaçatı'da da arsa satın aldığı belirtildi. 

Aynı iddianamede oyunun kazanç oranlarına da yer verildi. Yatırımcıları dolandırmak için Anadolu Farm'ın 1 yıllık süreçte yüzde 216, 3 yıllık süreçte ise yüzde 300'e varan kar oranları vaadinde bulunduğu belirtildi. Yatırımcılardan toplanan yaklaşık 84 milyon liranın, 52 milyon lirasının geri ödendiği, geri kalan kısmın ise kaldığı ifade edildi. Bu paraların temin edilmesi için Karademir ve ekibinin satın almış olduğu ev araba gibi değerli varlıklara el koyulması istenildi. 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/anadolu-farma-yatirilan-paralarla-luks-araclar-alinmis-41207253
92
9
6
2
2
Emoji İle Tepki Ver
92
9
6
2
2