Analistler 5 Yıl İçerisinde Android ve iOS Piyasasında Büyük Artış Olacağını Söylüyor

13
6
2
2
0
Günümüzde telefon fiyatlarındaki artış, akıllı telefon piyasasındaki taleplerin azalmasına sebep oldu. Analistlere göre önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu olay değişecek.

Yapılan tahminlerde, küresel akıllı telefon pazarının 2019’un ilk yarısında yıllık oran ile %5,5’lik bir düşüş yaşayacağını gösteriyor. Ancak IDC’nin son raporuna göre, yılın diğer yarısı kayda değer bir yükselme seviyesi gösterecek.

5G Destekli Telefonlar ve Ucuz Amiral Gemileri Talebi Arttıracak

Gördüğümüz kadarıyla yüksek talep seviyeleri, akıllı telefon pazarındaki düşüşü durdurmak için yeterli değil. IDC, bu yıl %1,9’luk bir oran ile genel satışlarda düşüş bekliyor. Bu oran Çin için %5’lere çıkmakta. Buradaki kilit nokta, tüketicilerin ilgisini çekebilecek olan iPhone XR (2019) gibi gelişmiş ve daha ucuz üst sınıf cihazlar olacaktır.

Günümüzün artan akıllı telefon fiyatlarına bakacak olursak, fiyatlandırma, tüketiciler için giderek önemli bir faktör olmaya devam ediyor. Bu durum orta sınıf segmentinde, Xiaomi ve Samsung gibi markalar için olumlu fırsatlar yaratıyor. Huawei ve Honor’da aynı şekilde bu durumdan yararlanabilirler ancak durum ABD’nin kara listesinden çıkıp çıkmayacaklarına bağlı.

Bu yıl piyasa üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak 5G bağlantı teknolojisinin akıllı telefon piyasasında %0,5 oranında bir etki oluşturması bekleniyor. Samsung, OnePlus, LG ve Xiaomi markalarının konu hakkında çalışmaları mevcut fakat yolda daha çok cihaz mevcut. Bunlara örnek olarak HTC’nin 5G amiral gemisi, Galaxy Note 10’un 5G sürümleri ve Huawei’nin 5G cihazları verilebilir.

Önümüzdeki 5 Yıl Olumlu Gözüküyor

IDC’nin geleceğe yönelik bakış açısında, Çin pazarının yakında iyileşme yolunda ilerleyeceği tahmin ediliyor. Ülke 2020’nin ilk yarısı boyunca düz bir büyüme artışı elde edecek. 2020’nin sonlarına doğru 5G teknolojisi sayesinde pozitif oranlara geri dönecek. Gelecekte 5G destekli akıllı telefonların piyasayı fazlasıyla artıracağı tahmin ediliyor. 2023 yılına kadar 5G, akıllı telefon pazarının %26,3’ünü kapsayacağı da tahminler arasında.

IDC, akıllı telefon tasarımlarında yapılacak yeniliklerin önümüzdeki yıllarda sektörün merkezi olacağına inanıyor. Burada kilit nokta tasarım yenilikleri ile birlikte gelen yüksek teknolojilerin, üründe fiyat talebini artırmaması. Bu özellikle katlanabilir cihazların geniş kitlelere ulaşması için önemli bir etken.

Apple Durumdan Nasıl Etkilenecek?

iOS ve Apple popülaritesi göz önünde bulundurulduğunda, IDC tahminlerinde bu yıl Apple’ın 183,5 milyon gönderi ile %12,1 oranlarına düşeceği bekleniyor. Bununla birlikte, 2023 yılına kadar bunun 195,9 milyona ulaşarak %12,9 oranlarına çıkacağı tahmin ediliyor. IDC’ye göre Apple’ın bu yılki %13,3’lük pazar payı yavaşça düşecek.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/5G-Android-iPhone-sales-increase-future-report_id116471
13
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
13
6
2
2
0