Analistlere Göre Apple, 2015’in Son Çeyreğine Oranla Bu Yıl Daha Az iPhone Satacak!

0
0
0
0
0
Analistlere Göre Apple, 2015’in Son Çeyreğine Oranla Bu Yıl Daha Az iPhone Satacak!
Analistlerin son tahminlerine göre Apple, geçtiğimiz yılın son çeyreğine oranla bu yıl daha az iPhone satacak.

DigiTimes’ın elde ettiği raporlara göre Apple, son zamanlarda iPhone 7 için dokunmatik ekran panel siparişlerini %30’a kadar arttırmış durumda. İlk bakışta bunun şirket için olumlu bir tablo olduğu söylenebilir ama analistler, satış adedi bazında ele alındığında bu şekilde düşünmüyor.

Yapılan tahminler, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 90 milyon adet satış gerçekleştiren iPhone 6S’lere oranla iPhone 7 ve 7 Plus’ın en fazla 84 milyon adede kadar satış gerçekleştirebileceği yönünde. Buna sebep olarak Jet Black (simsiyah) iPhone’ların sınırlı sayıda üretilmesi gösteriliyor.

Bazı analistler de özellikle Galaxy Note 7’nin yaşadığı sıkıntının Apple’a yarayacağı yönünde. SurveyMunkey’in yaptığı bir ankete göre Galaxy Note 7’lerini iade eden kullanıcıların %26’sı iPhone 7 ya da iPhone 7 Plus satın almak istiyormuş. 

Genel hatlarıyla baktığımızda Apple için işler aslında kötü gitmiyor. 2016’nın son çeyreğine ait net rakamları önümüzdeki yıl Apple’ın yayınlayacağı raporla birlikte kesin olarak öğreneceğiz.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Apple-to-ship-6-million-less-iPhones-than-it-did-late-last-year_id85911
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0