Android 10 İçerisinde RAM'i Resmen Sömüren Bir Hata Tespit Edildi

128
27
16
8
6
Android 10 birçok yeni özelliği beraberinde getirdi ancak bu özelliklerin yanı sıra yeni hatalar da ortaya çıkmaya başladı. Bir Twitter kullanıcısı, cihazının belleğinin çok kısa sürede dolduğunu belirtti. Bu sorunun birçok kişide ortaya çıkmasının ardından gözler Google'a çevrildi.

Google'ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü Android 10 çıkalı yalnızca birkaç gün oldu. Bu da Android 10'un hâlâ belli başlı sorunlarla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Twitter üzerinden bir kullanıcı, Android 10'un ciddi bellek hatalarına sahip olduğunu belirtti ve olay Reddit'e taşındı.

Reddit'te tartışılan konuya dair çok ilginç bir açıklama geldi. Birçok kullanıcı, Google'ın bu hatayı çözme konusunda olması gerektiği kadar istekli olmadığını ifade etti. Bu durum da birçok kişiyi rahatsız etti diyebiliriz.

Android 10

@Piwai isimli Twitter kullanıcısı, çalışan bir uygulamanın görev kökünde geri tuşuna basarsanız bir çeşit bellek açığının ortaya çıktığını belirtti. Daha basit ifade etmemiz gerekirse bir uygulamayı ilk açtığınız sayfada geri tuşuna bastığınız zaman uygulamanın bellekte (başka bir deyişle RAM) kapladığı alan büyük ölçüde yok oluyordu. Android 10, şu anda yapması gerektiği gibi uygulamaları bellek alanından kaldırmayı başaramıyor.

Google

Bu durum nasıl bir sorun doğurabilir diye düşünenler için olayı hemen farazi örnekler ve değerlerle açıklayalım: 8 GB RAM'i olan bir telefonunuzda bir uygulama açtınız ve bu uygulama 1 GB RAM'e ihtiyaç duyuyor. Açtığınız başka bir uygulamaysa 2 GB RAM'e ihtiyaç duyuyor. Bir uygulama açmanız gerekiyor ancak 6 GB RAM'e ihtiyaç duyduğu için daha önceden açtığınız uygulamalardan birini kapatmanız gerekiyor. Android 10'da şu anda bulunan hata bu uygulamaları (telefonu yeniden başlatma haricinde) kapatamadığı için uygulamaların bellekte kapladığı alan çok fazla oluyor.

Tabii ki normal şartlar altında bu durum yalnızca 3 uygulamayla olmayacaktır ancak örneğin kolay anlaşılabilmesi için bu şekilde bir anlatım yöntemini tercih ettik. Peki, sorun ne zaman çözülecek? @Piwai isimli Twitter kullanıcısı, Google'a durumu bildirdiğini söyledi ve aldığı cevapta "Bu sorunu önümüzdeki bir yayında çözmek üzere erteledik" ifadesini kullandı. Başka bir deyişle Google, Android 10.1 ya da Android 11 sürümünde bu hatayı düzeltecek.

Kaynak : https://www.talkandroid.com/343817-android-10-memory-leak/
128
27
16
8
6
Emoji İle Tepki Ver
128
27
16
8
6