Android 7.0 Nougat İle Bildirimler Çok Daha Kullanışlı Olacak

0
0
0
0
0
Android 7.0 Nougat işletim sistemi bildirim sisteminde önemli yenilikleri de beraberinde getiriyor.

Birçok Android kullanıcısının heyecanla beklediği ancak bazı kullanıcıların saçma sebeplerden ötürü alamayacağı Android 7.0 Nougat güncellemesinin ilk olarak yeni Nexus cihazlar için birkaç gün içinde gelmesi beklenirken; Android 7.0 Nougat işletim sisteminin sunacağı önemli özelliklerin de beta süreçleri başarıyla tamamlandı.

Android 7.0 Nougat sürümüyle birlikte Android kullanıcılarının cihaz kullanımını çok daha pratik hale getirecek ve basitleştirecek yenilikler de bulunuyor. Bu yeniliklerden en önemlisi ise bildirim ekranında karşımıza çıkacak. Peki yeni bildirim sistemi ne gibi yenilikleri beraberinde getiriyor?

Bildirim üzerinden mesajları yanıtlayın

Android 7.0 Nougat'taki bildirim sistemi, aslında daha önce bazı Android üreticilerinin yaptığı ya da iOS işletim sisteminde karşımıza çıktığı gibi hızlı yanıtlama özelliğiyle geliyor. Artık varsayılan saf Android arayüzündeki bildirim merkezinde de gelen mesajları hiç uygulamayı açma ihtiyacı duymadan görüntüleyip yanıtlayabileceğiz.

Bundle bildirimler

Artık bildirimler standart görünümüne yakın olsa da birbirine daha yakın ve sade bir şekilde görüntüleniyor. Ayrıca daha düz tasarımla kullanımı basitleştirilen ve tasarımsal olarak öne çıkan yeni bildirim alanında bildirimlerde daha fazla detay da görmek mümkün. Ayrıca görmek isteyip istemediğiniz bildirimler konusunda yeni işletim sistemi sürümü size daha fazla karar verme şansı tanıyor.

Peek özelliği bazı bildirimlerde kullanılabiliyor

Bir bildirime uzun süre basılı tuttuğunuzda peek özelliği sayesinde uygulamayı açma ihtiyacı duymadan bildirimin birçok detayını görebiliyor ve bazı uygulamaların bildirimlerinde peek özelliği üzerinden kolayca işlem yapabiliyorsunuz. Ayrıca bildirimi kolayca engellemek ya da çeşitli ayarlamalar yapmak da peek özelliği sayesinde mümkün olabilir.

Özelleştirilebilir görünüm ve mesaj stilleri

Artık üçüncü parti uygulamalarla mesaj stilleri ve görünümleri bildirim ekranı için özelleştirilebiliyor. Geliştiricilerin yapacağı çeşitli düzenlemelerle uygulamalarda daha iyi ve kullanışlı bir şekilde uygulamanın bildirim özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Elbette Android 7.0 Nougat'taki yenilikler sadece bildirim alanıyla sınırlı değil. Yeni işletim sistemi versiyonu çeşitli farklı yenilikleri de beraberinde getirecek, ayrıca diğer Android üreticilerinin de kendi arayüzlerinde katacağı yeni özellikler olacaktır. Bakalım Android 7.0 Nougat işletim sistemi yayınlandığında kullanıcılar tarafından beğenilecek mi?

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0