Android 7.1 Artık Sistemin Ne Kadar Yer Kapladığını Gösteriyor

1
1
1
0
0
Android sistemi durmadan gelişiyor ve ilerliyor. Son olarak çıkan Android 7.1 Nougat sürümüyle gelen geliştirmelerden birisi de Depolama Aracı'ndaki bir yenilik.

Yeni yeni dağıtılan Android 7.1 güncellemesi ile bazı düzenlemeler, hata giderimleri ve kolaylıklar ortaya çıkmıştı. Eğer kaçırdıysanız daha önceki haberimize alttan ulaşarak Android 7.1 hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.


Ortaya çıkan geliştirmelerden biri de Ayarlar’da Depolama seçeneğinin altında Android sisteminin tam olarak ne kadar yer kapladığının gösterilmesi. Bu sayede sadece Sistem tarafından kullanılan depolamanın ne kadar olduğunu görebileceğiz. Bu özellik ile telefonumuzun hafızasını temizlerken depolamayı neyin doldurduğunu ve neleri silebileceğimizi daha kolay görebileceğiz.

Nexus 6P'den alınan bu ekran görüntüsünde "System" adı altında bir seçenek ile sistemin tam olarak ne kadar yer kapladığı görülüyor. Her ne kadar kapladığı alanı görebilsek de, dokunulduğunda sistem dosyalarının görüntülenemeyeceğini belirten bir uyarı alıyoruz. Yani bu güncelleme ile de Root Dosya Gezginleri'ne olan ihtiyaç devam ediyor.

Android 7.1 şuan için malesef sadece Google cihazlarda kullanılabilir. Önümüzdeki günlerde ise üreticilerin de çabasıyla diğer cihazlara da yayılacağını düşünüyoruz.

 

Kaynak : http://www.androidpolice.com/2016/10/22/android-7-1-feature-spotlight-storage-now-separates-system-separate-entry/
1
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
1
0
0