Android’e 3D Touch Özelliği Getiren Android 7.1’in Geliştirici Önizlemesi Yayınlandı!

2
1
0
0
0
Google’ın son Android sürümü 7.0 Nougat’ya gelecek güncelleme için geliştirici önizlemesi yayınlandı.

Google’ın son çıkardığı Android sürümü olan 7.0 Nougat, genel olarak fazlasıyla sevilse de kullanım oranı açısından hala düşük. Buna rağmen geliştirme çalışmalarına son sürat devam eden Google, Android 7.1 için geliştirici önizlemesi yani beta testine resmen başladı.

Sadece Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X ve Pixel C tablete getirilen testte özellikle Apple’ın ilk olarak Force Touch adıyla Macbook’a, ardından 3D Touch olarak da iPhonelara getirdiği özelliği andıran detayıyla dikkat çekiyor.

Yukarıda görebileceğiniz gibi uygulamalara 1sn kadar uzun basmanızın ardından basmayı bırakınca çıkan kısayol özellikleri kazanan Android 7.1, mesajlarda en sık mesajlaştığınız kişileri ve Mesaj Yaz kısayolunu, YouTube’da ise Trendler, Abonelikler ve Arama şeklinde kısayolları sunuyor.

Android 7.1 Geliştirici Önizlemesini Nasıl İndirebilirim?

Yukarıda bahsettiğimiz telefonlardan birine sahip iseniz buradaki bağlantıdan cihazınızı beta programına kaydederek güncellemenin OTA olarak gelmesini bekleyebilirsiniz. Eğer hali hazırda beta programında iseniz cihazınıza güncelleme gelmiş olmalı.

En kötü ihtimalle buradaki bağlantıdan sistem imaj dosyalarını cihazınıza indirerek kurulum yapabilirsiniz. Ancak bu kısım biraz teknik ve bilgi gerektiği için OTA olarak güncelleme yapmanızı tavsiye ediyoruz.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0