Airdroid Uygulamasında Çok Ciddi Güvenlik Açıkları Olduğu Ortaya Çıktı!

0
0
0
0
0
Android işletim sistemine sahip cihazınızı bilgisayarınızdan kontrol etmenizi sağlayan Airdroid programında birçok güvenlik açığı ortaya çıktı!

Android cihazınızı evdeyken PC üzerinden kullanmanızı sağlayan Airdroid, genel olarak bu işletim sistemine sahip cihaz kullanıcıları tarafından fazlasıyla sevilmekte. Sürekli telefonunuzun elinizde olması yerine rahat bir biçimde PC’den kontrol edebildiğiniz Airdroid, ortaya çıkan verilere göre hiç de güvenli değil.

Bilgisayarınız üzerinden kısa mesajları göndermek ve almak, ayrıca dosyaları aktarmak ve bildirimleri görmek gibi birçok kolaylık sağlayan Airdroid için bildiri yayınlayan mobil güvenlik şirketi Zimperium, AirDroid'deki birçok önemli güvenlik açığına göre hackerlar aynı ağ bu program üzerinden kullanıcı bilgilerine erişebildiğini ve hatta bir kullanıcının telefonunda kod gönderip tüm verileri alabilme ve kontrol edebilme gibi çok ciddi açıkları olduğunu keşfetti.

HTTP protokolünü kullanarak veri alışverişi yapan Airdroid, şifrelenmiş bir anahtar üzerinden bu bağlantıyı sağlarken, hackerlar tarafından Airdroid’in APK dosyasından alınan bu anahtar sayesinde sizin verilerinize bu anahtar üzerinden erişebiliyorlar. Böylece bu durum daha da kötü hale getiren hackerlar. proxy kullanarak AirDroid'in eklenti güncellemelerini kontrol etmek için gönderdiği ağ isteğini kesebiliyor ve istedikleri herhangi bir APK’yı Airdroid’e göndererek sizin eklenti gibi cihazınıza yüklemenizi sağlamakta. 

Böylece tüm bilgilerinize erişebilir hale gelen hackerlar, telefonunuzdaki kayıtlı tüm verileri çalarak ciddi orada zararlar verebiliyor. Bu sebeple eğer Airdroid kullanan bir Android kullanıcısı iseniz hem bilgisayarınızdan hem de Android cihazınızdan derhal bu uygulamanın verilerini temizleyerek kaldırmanız gerekiyor.

Airdroid geliştiricilerinin bu sorunu çözene kadar da hiçbir şekilde programı ve uygulamayı kullanmamanız gerçekten önemli. Bu sorun kısa sürece çözülür mü bilinmez, ama bu süreçte kullanmamanız sizin verilerinizin güvenliği açısından önem arz etmekte.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0