Dijital Denge ve Ebeveyn Kontrolü Google Sertifikalı Android Cihazlarda Zorunlu Hale Geldi

14
1
1
0
0
Akıllı telefonlara yüklü gelen uygulama sayısındaki artış genelde sinir bozucu olsa da genel olarak bilişim sektörü çevresinde kişisel sağlığa verilen önemin artması oldukça güzel bir şey.

Şirketler, varlıklarını devam ettirebilmek için kazanç elde etmek durumundadır. Bu kazancı elde edebilmek için de kendi organizasyonlarının dış çevresinden aldıkları geri bildirimleri kullanarak insanların taleplerine göre pozisyon almayı amaçlıyor. 

Son yıllarda insanların en çok özen gösterdikleri konulardan biri sağlık. Şimdiye kadar hep sağlıksız olmakla suçlanan akıllı telefonlar, tabletler ve giyilebilir teknolojiler de bu konuda olumsuz izlenimleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. 

Yeni Android cihazlara Dijital Denge ve Ebeveyn Kontrolü zorunluluğu

dijital sağlık

Teknoloji sektörünün devlerinden olan Google’ın sertifikasına sahip Android cihazlarda artık Ebeveyn Kontrolü ve Dijital Denge uygulamasının bulunması zorunlu hale getiriliyor. Geliştiriciler illa Google’ın kendi uygulamasını kullanmak zorunda değil ancak alternatif olarak belli kriterleri karşılamayı başaran cihazlar üretmeleri gerekiyor. 

Google Mobile Services (GMS) kapsamına alınan bu özelliklerin eylül ayı başından itibaren zorunlu hale getirildiği söyleniyor. Telefonlarda dijital sağlık uygulamalarının ve özellikle de Ebeveyn Kontrolünün varlığı son dönemde sık sık gündeme getiriliyor. 

Google, Dijital Denge ve Ebeveyn Kontrolü konusunda ciddi

dijital sağlık

Google, gerek Dijital Denge gerekse de Ebeveyn Kontrolü konusunda oldukça ciddi gözüküyor. Bu uygulamalar yeni cihazlarda zorunlu olmakla kalmayacak. Android 9 ve Android 10 güncellemeleri ile birlikte bu özellikleri var olan telefonlarda da göreceğiz. 

Öte yandan Xiaomi ve Huawei gibi halihazırda bu özelliği sunan firmalara esneklik tanınacak ve uygulamalarının belli şartları taşıması durumunda kendi uygulamalarını kullanmaya devam edebilecekler. 

Google bu uygulamaları akıcı ve telefonları şişirmeyen bir şekilde telefonları adapte etmeyi başarabilirse durum herkesin faydasına olacak gibi duruyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? 

Kaynak : https://www.androidcentral.com/google-making-digital-wellbeing-and-parental-controls-requirement
14
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
1
1
0
0