Android Cihazınızdaki Yazı Tipini Nasıl Değiştirebilirsiniz?

45
20
9
8
3
Android cihazlarda, marka ve modellere göre farklı yöntemler izleyerek yazı tipini değiştirebilirsiniz.

İster kullanım kolaylığı açısından olsun ister göze hitap etmesi açısından, hatta belki de sırf değişiklik olsun diye Android cihazlarımızda farklı fontlara ihtiyaç duymamız olası bir durum. İşte bu yazı tipi değiştirme işlemi, farklı marka ve modellere göre çeşitli yollarla mümkün.

Aslında birçok Android cihazın kendi içerisinde bu font değişimine imkân sağlayan özellikler bulunuyor. Eğer bu özellik cihazınızda mevcutsa, Ayarlar>Ekran>Yazı Tipi menülerini takip ederek yazı tipini boyutuyla birlikte değiştirmek ayrıca mümkün.

Eğer bir Samsung cihazınız varsa, zaten bu özellik de kesinlikle mevcut demektir. Ayarlar>Erişilebilirlik menüsünü takip ederek ulaşacağınız özellik sayesinde ayrıca yeni yazı tiplerini cihazınıza indirme imkânınız da bulunuyor.

Son olarak, eğer sizin cihazınız da benimki gibi yukarıdaki her iki seçeneğin de dışında kalıyorsa, bu font değiştirme işlemini ancak üçüncü parti uygulamalar sayesinde gerçekleştirmeniz mümkün. Şuradan indirebileceğiniz Fontfix uygulaması ya da buradaki iFont uygulamaları işinizi görecektir.

Yine bunların dışında, Google Play Store’da yapacağınız ufak bir arama sayesinde launcher uygulamaları bulabilir ya da başka birçok font uygulamasından birini tercih edebilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpit.com/how-to-change-font-settings-on-android
45
20
9
8
3
Emoji İle Tepki Ver
45
20
9
8
3