Android'e Kelimenin Tam Anlamıyla Hayat Kurtarabilecek Bir Özellik Geliyor

47
3
2
1
0
Teknoloji devi Google, acil durumlarda kullanılması üzere yeni bir özellik geliştirdi. Google'ın geliştirdiği yeni özellikle birlikte sağlık, itfaiye ya da polis desteği gerektiren herhangi bir durumda olan kişiler, yalnızca tek bir dokunuşla yer bilgilerini ve neye ihtiyaçları olduğunu tek kelime söylemeden belirtebilecek.

Acil durum çağrısı yapmanız gerektiği zaman dakikalar değil, saniyelerin bile büyük bir önemi olabilir. Haliyle tek bir saniye dahi kaybetmek istemezsiniz. Tüm bunların yanı sıra anın baskısı sebebiyle karşı tarafa tatmin edici ya da düzgün bilgiler verememe imkanınız da bulunuyor.

Bu sebeplerin hepsini göz önünde bulunduran Google, Android telefonlara yeni bir acil hizmetler özelliği getirmeye hazırlanıyor. Özellik, tek bir hareketinizle birlikte sizin konuşmanıza ihtiyaç olmadan gerekli bilgileri acil yardım ekiplerine verecek. Bu sayede hızlı, açık ve kaliteli bir iletişim kurulabilecek.

google android

Google'ın geliştirdiği yeni yöntem, içerisinde üç adet acil durum seçeneğini barındırıyor. Bunlardan biri sağlık, diğeri itfaiye, sonuncusuysa polis olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, 911'i aradıktan sonra yalnızca içerisinde bulundukları duruma en uygun olduğunu düşündükleri hizmeti seçiyor ve Google'ın otomatik asistanı, gerekli görüşmeyi karşı tarafla gerçekleştiriyor.

Google'ın test ettiği sistem, öncelikle karşı tarafa otomatik bir ses kaydıyla konuştuğu bilgisini veriyor. Ardından kişinin konumunu paylaşan sistem, ne istediğini açıkça dile getiriyor. Başka bir deyişle mesajın sonunda "Sağlık desteği istiyorum", "İtfaiye istiyorum" ya da "Polis istiyorum" gibi ibareler bulunuyor.

Bu yeni özellik, konuşma bozukluğu olan kişilerin yanı sıra konuşmanızın tehlike arz edebileceği (örneğin kaçırılma olayları vb.) olaylarda da fazlasıyla kullanışlı olacak. Tüm bunların yanı sıra gerekli bilgiler karşı tarafa iletildikten sonra isterseniz çağrınızı alan kişiyle konuşmaya devam da edebileceksiniz. Kısaca özetlemek gerekirse özellik tamamen yarar üstüne kurulu diyebiliriz.

Google, acil hizmetler için geliştirdiği bu özelliği ilk olarak Pixel cihazlara getireceğini belirtti. Önümüzdeki aylarda geleceği belirtilen özelliğin, Pixel cihazların ardından başka cihazlara da geleceği düşünülüyor. Özelliğin gelmesiyle birlikte acil durumlarda yapılan görüşmelerin çok daha anlaşılır gerçekleşeceği, bu sebeple yardımın çok daha hızlı ve doğru bir şekilde ulaşabileceği de belirtiliyor.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/google-emergency-services-dialer-1015185/
47
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
47
3
2
1
0