Android’e Veda mı Ediyoruz? Google’dan Yeni Bir İşletim Sistemi: Andromeda!

0
0
0
0
0
Google’ın HTC tarafından üretilen tableti Nexus’ta Andromeda adında bir hibrit işletim sistemi test ettiği ortaya çıktı.

Google’ın 2 yıl önce Nexus ailesine dahil ettiği HTC Nexus 9 tableti, günümüzde artık az da olsa tercih edilmeye ve kullanılmaya devam ediyor. Saf android arayüzüne sahip olan tablet olma avantajını koruyan Nexus 9’da Google’ın yeni bir işletim sistemi denediği de yeni ortaya çıktı.

Derlenen bilgilere göre Chrome OS ve Android karşımı hibrit bir işletim sistemi olacak olan bu yeni işletim sisteminin tabletlere özgü olması bekleniyor. İsim olarak Andromeda’nın seçilmiş olduğu sistem için bir ihtimal daha var; bu söylentilere göre Windows’un tek platform atağına cevap verecek olan Google, Android ve Chrome OS yazılımlarını 4 Ekim’deki lansmanında bitirdiğini açıklayarak yeni Pixel serisine Andromeda adını verdiği, teknik olarak Android’e oldukça benzeyen ve bir farklılık bazında Chrome OS uyumlu olacak bir sistem gelebilir.

Böylece yeni telefon ve tablet serisine yeni laptoplar da ekleyecek olan Google, bu tüm yeni serisine yeni bir işletim sistemi ekleyerek yoluna devam edebilir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0