Avast Açıkladı: Android Cihazlardaki Her 5 Fotoğrafın 1'i Düşük Kalitede

19
10
4
1
1
Dünyanın en büyük siber güvenlik şirketlerinden biri olan Avast, Android cihazlardaki fotoğrafların %22’sinin düşük kalitede olduğunu ortaya koydu. Araştırma sonuçları, başka ilginç sonuçlara da işaret ediyor.

Akıllı telefonların boyutları büyüdükçe dâhili depolama alanları da aynı ölçüde büyüdü. Hâl böyle olunca çoğu kişi, galeriye girip telefondaki kötü fotoğrafları silmeye tenezzül etmiyor. Nitekim Avast’ın yaptığı ilginç araştırma da bu durumu doğruluyor.

Popüler güvenlik yazılımı Avast Antivirus'ün arkasındaki şirket, 6 milyondan fazla kullanıcının 3 milyar fotoğrafını taradığı bir araştırma gerçekleştirdi. Çalışma sonucunda Android cihazlardaki fotoğrafların %22’sinin düşük kalitede olduğunu belirleyen Avast, ortalama olarak bir kullanıcının telefonunda 292 WhatsApp görüntüsü ve 86 ekran görüntüsü olduğunu keşfetti. Avast, kötü olarak sınıflandırılan fotoğrafların bulanık, karanlık ve kopyalanan görüntülerden oluştuğunu söylüyor. 

Türkiye, 45 ülke arasında 16. sırada:

avast android fotoğraf kalite

Anket kapsamında kullanıcıların ülkeye göre depoladığı kötü fotoğrafların yüzdesi de analiz edildi. Japonya %31'lik oranla listenin ilk sırasında bulunurken Arjantin ise %19 ile en az kötü fotoğrafa sahip ülke oldu. Türkiye ise %24'lük oranla listenin 16. basamağında yer alıyor. 

Kadınlar, erkeklerden daha fazla fotoğraf kaydediyor:

android android fotoğraf kalite

Avast, depolanan fotoğrafların yüzdesini cinsiyete göre de analiz etti. Ankete göre kadınlar tarafından kaydedilen ortalama fotoğraf sayısı 1.053 olurken erkekler için ise bu sayı 851 oldu.

Avast tarafından yapılan bu ilginç araştırma, kullanıcıların fotoğraflarını Android cihazlarında nasıl sakladıkları hakkında bizlere sağlam bir fikir veriyor. İstatistiklerin büyük kısmı, bugünlerde akıllı telefonlarımızdaki artan depolamanın bir sonucu olarak göze çarpıyor. Anketin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://fossbytes.com/22-photos-android-devices-low-quality-duplicate/
19
10
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
10
4
1
1