Android Google Chrome Tarayıcısı, Hızlı Yanıt Özelliğine Kavuşurken Batarya Ömrünü de İyileştirecek

8
6
2
1
1
Google, Android Chrome için hızlı yanıtlar özelliğini desteklerken, çoğu kullanıcının pek memnuniyet duymadığı otomatik arka plan yenilmeleri hakkında da bir iyileştirmeye gidecek.

XDA-Geliştiriciler tarafından Chromium Gerrit’te açığa çıkarılan yeni bir özellik, temel olarak zaten Android’de bulunan “Hızlı Yanıt” özelliğinin bir uzantısı niteliğinde olacak. Hatırlayacak olursanız Quick Reply, ilk olarak Android 7.0 (Nougat) işletim sistemi ile birlikte gelmiş ve kullanıcıların gelen bildirimleri uygulamayı açmadan yanıtlamasını sağlamıştı. Yeni test edilen özellik ise yine bu mimari üzerinden inşa edilen ancak biraz daha değişik bir fonksiyon.

Söz konusu olan bildirimlere hızlı cevap özelliği aslında Chrome temelli bir yenilik taşıyor. Daha önce hali hazırda uygulamalar üzerinde çalışan fonksiyon, daha çok Chrome web tarayıcının uygulama gibi bildirim göndermesine ve bu bildirimlerin cevaplanmasına olanak sağlayacak. Gelen bilgilere göre bu özelliğin kullanılması için web sitelerinin bu fonksiyonu desteklemesi gerekiyor. Yani web sayfaları da bir çeşit araç yüklemek zorunda olabilir. Tabi sitelere entegre edilecek bu eklenti sayfa yüklenme hızlarını düşüreceğinden, geleceği nasıl olur bilinmez.

Bu hızlı yanıt özelliğinin yanı sıra diğer bir yenilik ise Chrome tarayıcısın arka plan sekmelerinde yaşanacak. Kendiliğinden 5 dakikada bir yenilenen arka plan sekmeleri artık otomatik olarak yenilenmeyebilir. Bunun nedeni ise en basit şekliyle batarya ömrünü kısaltması. Böylece yeni Chrome ile birlikte artık sayfalar kendilerini otomatik olarak yenilemeyecekler ve bu işlem manuel olarak yapılacak. İlerleyen zamanlarda yeni güncellemenin verilmesiyle birlikte gelişmelere hep birlikte tanık olabileceğiz.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/google-testing-quick-reply-support-in-chrome-for-android.html
8
6
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
6
2
1
1