Google Haritalar'ın Gizli Mod Özelliği, Android İçin Yayınlandı

9
7
2
0
0
ABD’li teknoloji devi Google, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O 2019 konferansında Google Haritalar uygulaması için bir Gizli Mod seçeneği sunacağını açıklamıştı. Merakla beklenen özellik, bugün itibarıyla Android kullanıcılarına sunulmaya başlandı.

Dünyanın en popüler navigasyon servislerinden biri olan Google Haritalar, Gizli Mod özelliğine nihayet kavuştu. Bugün itibarıyla Android kullanıcılarına sunulan yenilik, Chrome ve YouTube’daki gizlilik araçlarıyla benzer bir yaklaşımı benimsiyor. 

İnternet tarayıcınızda gizli sekmeyi kullansanız dahi, IP adresinizi gizlemeniz mümkün olmuyor. Aynı şekilde Google Haritalar’ın Gizli Modu’da tam anlamıyla coğrafi konumunuzu perdelemenize izin vermiyor. Kısacası söz konusu özellik sizi görünmez değil, neredeyse takip edilemez yapıyor.

google haritalar

Gizli Mod ile uygulamada yaptığınız hiçbir arama kaydedilmeyecek. Ayrıca bu veriler, Google tarafından deneyiminizi kişiselleştirmek için kullanılamayacak. Bu da, Google Haritalar’ı her seferinde sanki ilk defa kullanıyormuşsunuz gibi görünebileceği anlamına geliyor. Ek olarak, Gizli Mod aktifken herhangi bir bildirim almayacağınızı da belirtmeden geçmeyelim.

Google Haritalar'daki Gizli Mod özelliği böyle çalışıyor:

Google, Gizli Mod’un tamamen kurşun geçirmez bir gizlilik kalkanı olmadığını söylüyor. Zira internet servis sağlayıcıları (ISS), veri paketleri ağlarından geçerken aktivitenize erişmeyi sürdürecekler. Ayrıca Google Haritalar’ı üçüncü taraf uygulamalar veya Google Arama’da kullanıyorsanız, bazı veriler ve faaliyetler, Gizli Mod hiç çalışmıyormuş gibi kaydedilebilir. Söylemesi bizden, dikkate alması sizden.

Gizli Modu Android'de açmak veya kapatmak oldukça kolay. Etkinleştirmek için, profil resminize dokunmanız ve karşınıza çıkacak Gizli Mod seçeneğine tıklamanız yeterli. Eğer Gizli Mod özelliğini hala uygulamada göremiyorsanız, endişelenmeyin. Zira güncellemenin tüm dünyaya yayılması birkaç günü bulabilir.

Kaynak : https://www.slashgear.com/google-maps-incognito-mode-is-finally-rolling-out-now-on-android-31598103/
9
7
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
7
2
0
0