Android Güncelleme Hızında En Hızlı ve En Yavaş Markalar Belli Oldu!

1
0
0
0
0
Android işletim sistemli telefon üreticileri arasında en hızlı ve en yavaş güncelleme sunan markalara birlikte göz atalım...

Android platformunun en büyük sorunlarından biri üreticilerin işletim sistemi güncellemelerini kullanıcılara geç yansıtması. Google’ın yeni ana sürümleri tanıtmasından aylar sonra bile güncellemeleri yayınlamayan üreticilerin olması Google tarafından da hoş karşılanmıyor. Teknoloji devi bu duruma çözüm ararken, yapılan araştırmalar markaların bu konudaki karnesini de ortaya çıkarıyor.

Apteligent şirketinin yaptığı araştırmada Android 6.0 sürümünün üreticiler tarafından ne kadar sürede kullanıcılara sunulduğu ortaya çıkarılmış. Buna sonuçlara göre, en hızlı güncelleme veren şirketin Motorola olduğu görülüyor. Tabii ki Motorola’nın bu hızlı güncelleme döngüsünde katıksız Android modellerinin etkisi büyük. Bazı modellerinde “pure” Android sürümü tercih eden şirket, hiç bekletmeden kullanıcılarını yeni sürüme geçirmeyi başarmış.

Motorola, LG ve HTC üçlüsünü Samsung ve Sony’nin takip ettiği araştırmada bu iki şirketin diğerlerinin biraz gerisinde kaldığı görülüyor. Bunula birlikte Sony güncelleme konusunda epey gerilerde kalsa da en az sistem çökmesi yaşayan Android cihazlar arasında ilk sırada. Bu araştırmaya dair detayları buradaki haberimizde bulabilirsiniz. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0