Saf Android, Kaydırılabilir Ekran Görüntüsünü Desteklemeyecek

37
9
7
3
2
Teknoloji devi Google, Android'in saf versiyonuna kaydırılabilir ekran görüntüsü alma özelliğinin gelmeyeceğini söyledi.

Bir konuşmanın erkan görüntüsünü alıp 3. bir kişi ile paylaşmak istediğinizde ekran görüntülerinin sayısı gerçekten çok fazla olabiliyor. Karşı tarafa gönderdiğiniz ekran görüntülerinin sırası karışabiliyor ve aktarmak istediğiniz konuşma, içinden çıkılmaz bir hâle dönüşebiliyor.

Samsung, Xiaomi ve HTC tam da bu durumu engellemek için akıllı telefonlarına kaydırılabilir ekran görüntüsü alma özelliğini eklemişti. Tek bir fotoğraf içerisine uzun bir konuşmayı sığdırabildiğiniz bu yöntem, birçok kullanıcı tarafından ilgi ve beğeniyle karşılanmıştı. Ne var ki kaydırılabilir ekran görüntüsü, Google'a göre o kadar da gerekli değil.

Bir Android kullanıcısı, 2018'in Mayıs ayında ve geçtiğimiz Ocak ayında tam da bu konuyu Google'a iletti. Bahsi geçen konu, Android kullanıcılar tarafından fazla önemsenmeyince Google, kaydırılabilir ekran görüntüsü alma özelliğinin ileriki versiyonlara ertelendiğini belirtti. Bu doğrultuda fazlasıyla kullanışlı olan bu özelliğin, Android 10 Q ile gelmeyeceğine kesin gözüyle bakılırken, Android'e ne zaman ekleneceğine veyahut eklenip eklenmeyeceğine dair net bir bilgi ne yazık ki bulunmuyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/04/28/stock-android-wont-support-scrollable-screenshots-natively-because-its-infeasible/
37
9
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
9
7
3
2