Android P'de Wi-Fi Hotspot, Bağlantılar Sonlandığında Otomatik Olarak Kapanacak

18
2
1
0
0
Android P ile birlikte yapılacak yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Artık hotspot özelliğini kullandıktan sonra devre dışı bırakmayı unutma sorunu yaşamayacağız.

Google, Android P ile erişim izinlerinden sesli asistana kadar pek çok konuda iyileştirmeler sundu. Üstelik işletim sistemi henüz gelişme sürecinde ve süreç tamamlandıktan sonra pek çok sürpriz yenilikle de karşılaşacağımız düşünülüyor. Ancak şimdilik açıklanan özellikler herkese bir ön fikir vermiş durumda.

Tanıtıldığı günden beri Android P'deki yeni özelliklerin 'iPhone X çakması' olduğu yönünde pek çok eleştiri alsa da önemli yeniliklerin de geldiğini ve kullanıcıların şimdiden memnun göründüklerini söylemek sanırım yanlış olmaz.

Gelen yeni bir özellik sayesinde de hem bataryanızın ömründen tasarru edeceksiniz, hem de unutkanlığınız yüzünden kendinize kızmanıza gerek kalmayacak. Wi-Fi Hotspot ile ilgili yapılan yeniliğe göre, artık hotspot kullanıldıktan sonra, tüm bağlantılar koptuğunda, özellik otomatik olarak devre dışı olacak. Tabii ki bu isteğe bağlı ve dilerseniz 'otomatik kapatma' özelliğini devre dışı bırakabileceksiniz.

Android P aynı zamanda çentik ekranı destekleyen ilk Android sürümü olma özelliğine sahip. Google, sürümün telefon bağımlılığına karşı da bazı çözümler sunacağı açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/06/18/android-p-can-turn-off-wi-fi-hotspot-automatically-if-no-devices-are-connected/
18
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
2
1
0
0