Android P'nin Açılımı Belli Oldu: Pistachio, Yani 'Antep Fıstığı'

37
19
5
5
1
Google'ın uzun süredir gizemini korumayı başardığı Android P'nin açılımı en sonunda ortaya çıktı. Üzerine onlarca farklı tahmin üretilen P'nin açılımını Huawei sayesinde öğrenebildik.

Beta sürümlerini bir bir geçerken, uzunca süredir sırrını koruyan Android P'nin açılımını nihayet öğrendik. Geçen sene ilk duyurulduğundan beri gizemini koruyan, bu sene de belli olmayan açılımı gelecek ay öğrenmeyi bekliyorduk. Neyse ki Google, tam sürümü yayınlamadan önce bu sırra vakıf olduk.

1 senedir P'nin açılımı olması üzerinde en çok durulan ihtimaller şunlardı:

  • Peppermint (Nane)
  • Pie (Pasta)
  • Peanut (Yer fıstığı)
  • Pineapple (Ananas)
  • Popsicle (Meybuz)

Google bu muhteşem pazarlama stratejisini son aya kadar taşımayı başarsa da sırrı bozan Huawei oldu. Yukarıda görebileceğiniz ekran görüntüsü, P9 Lite kullanan birinin müşteri temsilcisiyle olan konuşmasını içeriyor. Telefonunun Oreo 8.0 güncellemesi alıp almayacağını soran müşteri, içeriğinde 'Android Pistachio' geçen bir cevap aldı. Böylece gayrı resmi ağızlardan tam ismi öğrenmiş olduk.

Gelecek ay tam sürümü yayınlanacak olan sürümün 'Android Pistachio Ice Cream' olacak. Muhtemelen ya Ice Cream ya da Pistachio zaman içerisinde silinecek ve isim neticelenmiş olacaktır.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Android-P-name-leaked_id106525
37
19
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
37
19
5
5
1