Android Q Beta 6 ile Yıllardır iOS’ta Olan Bir Özellik Android’e Geldi

54
7
4
3
3
Google, Android Q'yu yayınlamak için geri sayımlara başlamış durumda. Android Q Beta 6 ile birlikte son sürüme yaklaştığını belirten Google, yalnızca birkaç hafta sonra son sürümün yayınlanacağını da bildirdi.

Android Q'nun son beta sürümlerinden biri olan Android Q Beta 6, çarşamba günü Google tarafından yayınlandı. Google, şirketin Android Q'nun final halini yayınlamaya yalnızca birkaç hafta uzaklıkta olduğunu belirtti. Şu anda Pixel cihazlar için indirilebilir durumda olan Android Q Beta 6'nın önümüzdeki günlerde uyumlu olan üçüncü parti telefonlar için de yayınlanması bekleniyor.

Android ekibinin paylaştığı blog gönderisine göre Android Q Beta 6, menüdeki hareket komutları üzerinde geliştirmeleri beraberinde getiriyor. Özellikle iOS işletim sisteminde uzun süredir var olan kaydırarak geri gelme özelliği de ekleniyor. Yeni bir geri hareket hassasiyet seçeneği de getirilen Android Q Beta 6, bunun yanı sıra başka özellikleri de bünyesinde barındırıyor.

android q

Ağustos Android Güvenlik Yaması'nın yanı sıra Ayarlar aramalarında, WebView sorunlarında bilinen hataları da ortadan kaldıran ekip, Google uygulamalarındaki hataları da düzelttikten sonra Android Q'nun son halini kullanıcılarının beğenisine sunacak. Google, Beta 6 sürümünü indirecek kullanıcıları "Beta 6, son sürüme yakın bir sürüm olsa da bazı uygulamalar beklendiği şekilde çalışmayabilir" şeklinde uyardı.

google android

Google, Android Q Beta 6'nın yanı sıra API 29 SDK'nin son halini ve Android Studio için güncellenmiş derleme araçlarını yayınladı. Geliştiriciler, bu araçları kullanarak Android Q'nun son sürümü için geliştirdikleri uygulamaları düzenleyebilecek.

Android ekibi "Beta 6, son sürümde gelecek olan tüm özellikleri, sistem davranışlarını ve geliştirici API'lerini içerisinde barındırdığı için uygulamalarınızı hazırlamanız için gerekli olan her şey bu sürümde mevcut" açıklamalarında bulundu.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/android-q-beta-6-release-final-rollout-weeks-away-google-2082181
54
7
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
54
7
4
3
3