Android Q, Yazının Ortasında Ekranın Kapanmasına Bir Çözüm Olacak

21
9
4
2
0
Android işletim sisteminin yeni nesil sürümü Android Q'da ekran dikkati adı verilen bir özellik bulunacak.

Android Q, dördüncü betasıyla birlikte işletim sistemine birçok yeni özellik ekledi. Google, Android Q’nun üçüncü betasında “Adaptif uyku” (Adaptive Sleep) adını verdiği özelliğini, dördüncü betayla birlikte adını “Ekran dikkati” (Screen Attention) verdi.

Ekran dikkati özelliği, kullanıcının kullandığı süre içerisinde ekranın kararmasını ya da kapanmasını önleyen bir fonksiyon. Yani bu özellik sayesinde telefonunuzdan uzun bir pasajı okurken, tam yazının ortasında dikkatinizi dağıtacak şekilde ekranınız kapanmayacak.

Tabii böyle bir özellik kullanıcıların akıllarına ilk olarak kameradan izlenildiğini getirse de burada bir gizlilik bileşeni bulunuyor. Yani ekranın kapanmaması için kullanılan kamera sensörünün kaydettiği veriler cihazınızda depolanmayacak ya da Google’a gönderilmeyecek.

Android işletim sisteminin yeni sürümüyle birlikte gelecek olan bu özellik Ayarlar > Ekran > Ekran Dikkati sekmesinde yer alacak. Bu özellikle ilgili daha geniş bir bilgiyi Android Q yayınlanmaya başladığında öğrenebiliriz.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/06/07/android-q-screen-attention-beta-4/
21
9
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
21
9
4
2
0