Android Q’da Geri Tuşu Bulunmayacak: İşte Yerine Gelecek Özellik

46
38
4
3
0
Google, Android Q'da geri tuşunu emekliye ayırıp 'hepsi bir arada' özelliğini getireceğini açıkladı.

Google, Android Pie ile birlikte yeni bir hareket sistemi sunmuştu, şimdiyse Android Q ile birlikte yepyeni bir soluk getirmeyi planlıyor. Geri tuşu, yerine gelecek telefonun her iki tarafından da kaydırarak geri dönmenizi sağlayacak yeni bir kaydırma sistemi ile rafa kaldırılıyor. Yeni nesil telefonların ekranları gitgide büyüdüğünden, telefonun her iki kenarın da kaydırarak bir önceki işleme dönmenizi sağlayacak bir sistem mantıklı gibi görünüyor.

Tabii ki bu, böyle bir sistemi ilk kez görüşümüz değil zira aynı sistemi daha önceden Huawei’in ve Xiaomi’nin EMUI işletim sisteminde de görmüştük. Bu sistem ile ilgili tek sorun, cihazın sol tarafından kaydırma yaptığınız zaman gerçekleşiyor; böyle yaptığınızda Gmail, Haritalar ve Google’ın birçok üçüncü parti uygulamasındaki kenar çubuğunu açıyorsunuz.

The Verge’ün haberine göre, Google tasarım ilkelerini tamamen değiştiriyor, böylece bir kere kaydırmak kenar çubuğunu açmanızı, iki kere kaydırmak ise geri gitmenizi sağlayacak. Google’ın resmi olarak yayımlamasıyla birlikte Android Q, yüzlerce milyon cihazda kullanılmaya başlanacak.

Sizce geri tuşunun kaldırılması ve yerine getirilen kaydırma hareketleri özelliği iyi mi, kötü mü? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın :)

Aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla I/O 2019 konferansıyla ilgili tüm haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/android-q-getting-rid-back-button-side-swipe-gesture
46
38
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
46
38
4
3
0