Android Q ile Wifi Şifresini Kolayca Paylaşmamızı Sağlayacak 2 Yeni Özellik Geliyor

13
5
0
0
0
Google, herkese açık olarak yayınladığı Android Q 3. Beta sürümünde kullanıcıların kayıtlı Wi-Fi ağlarının şifresini QR kod ya da metin olarak paylaşmasını mümkün kılıyor.

Eğer Android işletim sistemi ile çalışan bir telefon kullanıyorsanız bağlı olduğunuz Wi-Fi ağının şifresini paylaşmanın hiç de kolay olmadığını biliyorsunuzdur. Hatta şifreyi ezbere bilmiyorsanız paylaşmanın hiçbir yolu yok. Bununla birlikte Google, Android Q ile birlikte Wi-Fi ağını paylaşmayı oldukça kolaylaştırıyor.

Google, geliştiricilere sunduğu Android Q 1. beta sürümünde QR kod ile Wi-Fi şifresi paylaşmayı mümkün kılmıştı. 23 farklı telefon için yayınlanan Android Q 3. beta sürümü ile birlikte Wi-Fi şifresini yalnızca QR kod ile değil, metin olarak da paylaşmak mümkün oluyor. Elbette ki bunun için bazı güvenlik önlemleri var.

Wi-Fi ayarlarını açtığınızda kayıtlı olan ağlardan birine dokunduğunuzda bir paylaşma seçeneği karşınıza çıkar. Paylaş seçeneğine dokunduğunuzda cihaz sizden güvenlik doğrulaması isteyecek. Bu doğrulamayı gerçekleştirdikten ekran bir QR kod ve altında metin şeklinde bir Wi-Fi şifresi çıkacak.

Wi-Fi ağına bağlanmak isteyen kişi QR kodunu tarayarak ya da şifreyi metin olarak manuel girerek Wi-Fi ağına bağlanabilir. Böylece şifresini ezbere bilmediğiniz Wi-Fi ağlarını yakınlarınız ile paylaşmak için her defasında modemin altındaki stok şifreye bakmanız gerekmez. Tabi şifrenizi bir kağıda not etmediyseniz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/Android-Q-how-to-share-Wi-Fi-password-QR-code-text_id115896
13
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
13
5
0
0
0