Android Q, Dahili Masaüstü Modu ile Gelecek

24
4
2
2
0
Yeni ortaya çıkan bir özelliğe göre Android Q, dahili masaüstü moduna ve üçüncü parti masaüstü modu başlatıcısı desteğine sahip olacak.

Android işletim sistemi, masaüstü modları daima destekliyordu fakat bunun için Samsung DeX gibi üretici destekli uygulamalar ya da Remix Singularity gibi özel ROM’lar gerekiyordu. Google, Android Q ile birlikte Android’i bir mobil işletim sisteminin dışına çıkararak masaüstü destekli bir işletim sistemi haline getiriyor.

Aslına bakacak olursanız Google’ın Android Q’nun geliştirici seçenekleri içine gizlenmiş kendi masaüstü modu, Android Q arayüzünün masaüstüne uyarlanmış bir versiyonundan fazlası değil. Bu nedenle Samsung DeX gibi işlevsel bir mod yerine daha çok büyük ekranlı bir Android Q deneyimi sunuyor.

Geliştirici Daniel Blandford, Android Q’nun masaüstü modunun üçüncü parti başlatıcıları desteklediğini fark etti ve bir başlatıcı geliştirdi. Daniel Blandford’un geliştirdiği başlatıcı, Android Q’nin dahili modunun aksine işlevsel bir görev çubuğuna, kısa yollara ve widget desteğine kavuşuyor. Sonuç olarak ortaya Windows ile Chrome OS arası bir arayüz çıkıyor.

Aşağıdaki videodan da izleyebileceğiniz gibi Android Q masaüstü modu, üçüncü taraf başlatıcılarla birlikte oldukça işlevsel, kullanması keyifli bir arayüz sunmuş oluyor. Daniel Blandford, bu arayüzün bir erken geliştirme ürünü olduğunu ve Android Q yayınlandığında çok daha iyi durumda olacağını belirtiyor.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/05/27/android-q-desktop-mode-up-and-running-through-experimental-third-party-launcher/
24
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
24
4
2
2
0