Android Q, Kesilen Bir Wi-Fi Ağına 24 Saat Boyunca Otomatik Bağlanmayacak

14
13
7
3
0
Android Q işletim sistemi üzerinde çalışmalarını sürdüren Google, yeni işletim sistemine manuel olarak kesilmiş olan bir ağa 24 saatliğine bağlanmama özelliği getirdi. Getirilen bu özellikle kotalı Wi-Fi kullanıcıları, internet paketlerini kontrol altında tutabilecekler.

Google, son işletim sistemi Android Q üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 4. beta sürüm ile birlikte kullanıcılara sunulan yeni bir özellik, kullanıcıları isteyenmeyen veri kullanımını sınırlıyor. 

Andoid Q ile kullanıcıların Wi-Fi deneyimlerinin ciddi anlamda iyileştirileceği zaten biliniyordu. Wi-Fi taramalarını otomatik olarak kontrol etme ve Wi-Fi şifrelerini paylaşma gibi özelliklerin dahil edildiği Android Q'ya şimdi de manuel olarak bağlantısı kesilmiş olan bir Wi-Fi ağına otomatik olarak bağlanmama özelliği getirildi. Bu özellik sayesinde bir Android Q kullanıcısı, daha önce katıldığı bir Wi-Fi ağının bağlanısını keserse sistem bu Wi-Fi ağını 24 saat süreyle kara listeye alacak.

Android geliştirici ekibi tarafından yapılan açıklamalarda kullanıcıların bağlantısı kestiği ağların 24 saat boyunca karalisteye alınacağı ve bu süre boyunca kullanıcılara bu ağ ile ilgili bir öneri gönderilmeyeceği, kullanıcı istediği takdirde manuel olarak bağlanabileceği belirtildi. Bu özellik sayesinde özellikle kotalı internet sistemlerinde paketlerin bitmemesi planlanıyor ve biten paketlerin ek ücretlendirmeye tabii olmasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kaynak : https://www.mobilescout.com/tech/news/n113174/android-q-wont-connect-manuallt-disconnect-wifi.html
14
13
7
3
0
Emoji İle Tepki Ver
14
13
7
3
0