Android Q'nun Görsel İyileştirmelerin Bulunmadığı 4. Betası Yayınlandı

12
10
3
2
0
Geçtiğimiz ay Google'ın I/O konferasında yayınlanan üçüncü Android Q betasının ardından sıra dördüncü betaya geldi.

Beklenildiği üzere 4. betadaki değişiklikler, Beta 2 ile Beta 3 arasındaki değişikliklere kıyasla nispeten daha küçük. Bu sefer karşılaştığımız ana farklılık, Android Q'nun şimdi 29. seviye API'da olması. Diğer bir deyişle geliştiriciler, uygulamaları için uyumluluk testlerini yapabilir hâle geliyorlar. Böylece yeni sürümün son hâli yayınlandığında uygulamanın sorunsuz olarak çalıştığından emin olabilecekler.

Kullanıcıların karşılaştığı değişikliklere gelecek olursak Google, yeni hareket tabanlı navigasyon sistemi konusunda da kullanıcının işini kolaylaştıran birtakım yeniliklere gitmiş durumda. Google'ın blog yayınında paylaştığı GIF'te de ekranın altındaki gezinti çubuğu artık daha geniş. Ana ekrana geldiğinizdeyse bu çubuk kayboluyor.

Bununla birlikte işin ilginç tarafıysa bu görsel değişikliklerin aslında Beta 4'te bulunmaması. Evet, yukarıda Beta 4 demiştik fakat biz sizlere doğrudan Google'ın blog yazısını aktardık. Belki de bu yenilikler Beta 5'te veya final sürümde karşımıza çıkacaktır.

Beta 4, en yeni Haziran 2019 güvenlik düzeltme ekini içerir ve güncelleme yaptığınızda telefonunuzun oluşturma numarasını QPP4.190502.018 olarak değiştirir.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/android-q-beta-4-released
12
10
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
10
3
2
0