Android Q Tabanlı Huawei EMUI 10'un Lansman Tarihi Belli Oldu

15
3
1
1
0
Huawei'nin Android Q tabanlı yeni nesil arayüzü olacak EMUI 10'un hangi tarihlerde tanıtılacağı belli oldu. Çinli şirketin yeni nesil arayüzü ile birlikte cihazlarına pek çok yeni özellik kazandırması bekleniyor.

ABD’nin Huawei’yi ticari kara listeye almasıyla birlikte Google, Çinli teknoloji devinin Android lisansını askıya aldığını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Huawei’nin yeni nesil akıllı telefonlarında tam teşekküllü bir Android sürümü kullanamayacağı ve Google servislerinden mahrum kalacağı bilgisi, ışık hızıyla tüm akıllı telefon sektörüne ve teknoloji takipçilerine yayılmıştı. Son olarak ise ABD Başkanı Trump, Huawei’nin ABD’li şirketler ile ‘casusluk tehlikesi içermeyen’ ürünlerde ticaret gerekleştirmesinin bir sakıncası olmadığını belirtmişti.

Huawei, kendi işletim sistemi olan Hongmeng OS’u bir an önce piyasaya sunmak için çalışmalarına son sürat devam ediyor olsa da Trump’ın açıklamaları, şirketin en azından bir süre daha Android ekosisteminden kopmak istemeyeceği şeklinde yorumlandı. Bu da demek oluyor ki Huawei, Android tabanlı kendi arayüz yazılımı olan EMUI’yı geliştirmeye devam edecekti. Öyle de oldu. Android’in en güncel sürümü olan Android 10 (Q) tabanlı arayüzü olan EMUI 10’un, gelecek ay gerçekleştirilecek Huawei Geliştirici Konferansı (HDC) 2019’da tanıtılacağı doğrulandı.

emui 10

HDC 2019 takvimine göre Huawei, 9 Ağustos tarihinde gerçekleştireceği lansmanda Android Q tabanlı EMUI 10 sürümünü tanıtacak. Üstelik EMUI 10’un tanıtılacağı lansmanın açılış konuşmasını da Huawei’nin Yazılım Mühendisliği Başkanı Dr. Wang Chenglu gerçekleştirecek. Özellikle yeni nesil Huawei akıllı telefon sahiplerinin merakla beklediği EMUI 10 sürümü, şu anda beta aşamasında bulunuyor ve Çinli şirket, müşterilerini memnun etmek için arayüzünü geliştirmeye devam ediyor.

Huawei Geliştirici Konferansı 2019, 9-11 Ağustos tarihlerinde, yani Samsung Galaxy Note10’un tanıtımdan yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşecek. 3 gün sürecek etkinlikler sırasında EMUI 10’un yanı sıra Huawei’nin uygulama mağazası olan App Gallery, akıllı ev yazılımları, sağlık uygulamaları, akıllı asistanı, Huawei’nin stok teması, Huawei ödeme sistemi, Huawei internet tarayıcısı ve şirketin pazarlama ekosistemi ile ilgili pek çok tanıtım gerçekleştirilecek.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/breaking-huawei-will-announce-emui-10-android-q-on-august-9/
15
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
1
1
0