Android Studio'nun Cihaz Emülatörü, AMD İşlemciler İçin Hyper-V Desteğine Kavuştu

11
3
3
2
0
Oyun ve uygulama geliştiricilerin vazgeçilmez platformu olan Android Studio'nun Cihaz Emülatörü, yeni gelen AMD desteği ile daha yüksek oranda performans verebilecek.

Geliştiricilerin vazgeçilmezi olan Android Studio’nun cihaz emülatörü, gelişmiş özelliklere sahip bilgisayarlarda bile oldukça yavaş çalışıyordu. Bu durumun farkında olan Google ise son iki yılda bu durumu tersine çevirerek performansı önemli ölçüde artırmayı başardı fakat birkaç problem halen devam ediyor. Android Emülatör’ün Windows sürümü bilindiği üzere yalnızca Intel işlemcilerde çalışan HAXM (Donanım destekli sanallaştırma motoru) özelliğini destekliyor. Bu durum AMD destekli bilgisayarların yalnızca hızlandırılmamış ARM görüntüleri kullanabileceği anlamına gelmekte.

Konu hakkında yapılan uzun çalışmaların ardından bu eksiklik nihayet giderilebildi. Google, bugün Android Emülatör’ün yeni sürümüne Microsoft Hyper-V’yi kullanarak AMD işlemcilerine VT-x donanım hızlandırması için yeni özellik ekledi. Ayrıca Intel PC’lerde de emülatörü destekleyecek olan bu yeni özellik sayesinde HAXM varsayılan yardımcı olarak kalabilecek.

Piyasaya sürülen yeni emülatörü AMD işlemcilerde kullanmak için Android Studio 3.2 Beta veya üst sürümüne ihtiyacınız bulunurken, emülatörün (Studio SDK Yöneticisi'nde kullanılabilir) V27.3.8 sürünümü edinmeniz gerekiyor. Nisan 2018 güncellemesiyle birlikte Windows 10’a gereksinim duyan Hyper-V’yi manuel olarak etkinleştirmek ise bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2018/07/09/android-studio-device-emulator-now-works-amd-processors-hyper-v/
11
3
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
3
3
2
0