Güvenli Mesajlaşmaya Önem Verenlerin Kullanacağı 5 Ücretsiz Android Uygulama

17
11
6
5
1
Güvenli yani şifreli mesajlaşma hakkı artık insani bir hak olarak görülüyor ve bu konuda birçok adım atılmış durumda. Siz de cep telefonunuz için güvenli mesajlaşma uygulamaları indirerek gizliliğinizi sağlayabilirsiniz.

Güvenli mesajlaşma ile birçoğumuz WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme özelliğini getirmesiyle tanıştık. Daha öncesinde genellikle devlet adamları, ajanlar veya kötü amaçlı insanlar tarafından kullanılıyordu, ancak şu an sıradan bir vatandaş da şifreli mesajlaşma hakkına sahip olabilmekte. İşte Android telefonlarda kullanabileceğiniz 5 güvenli mesajlaşma uygulaması.

Signal Private Messenger

Güvenli mesajlaşmanın zirvesi olarak görülen Signal, güvenliğiniz adına birçok özellik barındırmaktadır. Signal'i sektör lideri haline getiren özellik ise şifreleme motoru açık kaynaklı olmasıdır ve bu herkesin uygulamayı denetleyebilmesi anlamına gelmektedir. Kullanıcı dostu arayüzü ve grup konuşmaları ile şifreli mesajlaşma için ideal bir uygulama.

Telegram

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan, kısa adıyla EFF diye bilinen, amacı siber dünyada vatandaş hürriyetlerini özellikle keyfi polis baskınlarından korumak olan Electronic Frontier Foundation merkezi, Telegram uygulamasına tam not vermiştir. Rusya menşeili mesajlaşma uygulaması olan Telegram, bir zamanlar Rusya Devleti'ne bazı bilgileri vermediği için yasaklanmıştı.

Bu örnekten de görebileceğiniz gibi Telegram, gözünüz kapalı bir şekilde güvenebileceğiniz bir mesajlaşma uygulaması. WhatsApp web benzeri bir internet hizmeti de sunan Telegram'ın diğer programlara göre bir adım önde olduğunu söyleyebiliriz.

WhatsApp

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, getirdiği uçtan uca şifreleme özelliği ile güvenli uygulamalar arasına girmeyi başardı. Gün içerisinde sıkça kullandığımız uygulamanın tek şüpheli tarafı uygulamanın Facebook'a bağlı olması. Daha önce kullanıcı verileriyle sıkça gündeme gelen Facebook'u göz ardı edersek en iyi şifreli mesajlaşma uygulamalarından biri diyebiliriz.

Silence

Silence uygulaması, mesajlarınızı güvenli ve emniyetli bir şekilde tutmaya odaklanır ve gereksiz özellikler barındırmaz. Uygulama web üzerinden çalışan sohbet protokolleri yerine doğrudan SMS ve MMS ile çalışmakta. Signal uygulaması ile birlikte kullanabileceğiniz bu uygulamayı, mesajlarınızın güvenliği için tavsiye edebiliriz.

Facebook Messenger

WhatsApp'a gelen uçtan uca şifreleme teknolojisine Facebook Messenger da kavuştu. Siz de güvenle arkadaşlarınızla mesajlaşabilir ve paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Çoğu kişinin Facebook'la beraber kullanmakta olduğu bu uygulamanın Android versiyonunu ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

Güvenli olarak mesajlaşmak istemek ve bu uygulamaları kullanabilmek için gizli görevlere sahip olmak zorunda değilsiniz. Özel hayata saygı herkesin isteyeceği ve hakkı olan bir durumdur. Siz de bu gizli ve güvenli mesajlaşma uygulamalarından beğendiklerinizi indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/best-encrypted-messaging-app-android
17
11
6
5
1
Emoji İle Tepki Ver
17
11
6
5
1