Android İçin Temmuz Ayı Güvenlik Güncellemesi Yayınlandı

15
3
3
1
1
Google, Temmuz ayı Android güvenlik güncellemelerini yayınladı. Yeni güvenlik güncellemesi ile birlikte Android işletim sisteminde bulunan 43 açık giderildi. Google, söz konusu açıklardan herhangi bir kullanıcının etkilenmediğini açıkladı.

Android’in sahibi olan Google, yeni ayın ilk pazartesi günü itibari ile Temmuz ayın güvenlik güncellemeleri bültenini yayınladı. Güvenlik güncellemesi bülteninin yayınlanması ile birlikte Pixel, Nexus ve Android işletim sistemi ile çalışan diğer cihazların güvenlik güncellemesi ile hangi hata düzeltmelerini alacakları belli oldu.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Temmuz ayı güvenlik güncellemelerini ilk alan cihazlar Google’ın kendi Pixel ve Nexus cihazları oldu. Pixel ve Nexus kullanıcıları ister OTA güncellemelerinin cihazlarına ulaşmasını bekleyebilirler, isterlerse de buraya tıklayarak güvenlik güncellemesi bülteninden fabrika imaj ya da OTA dosyalarını indirebilirler.

Söz konusu Android güncellemesi toplam 43 güvenlik sorununu çözüyor. Pixel ve Nexus’lar için yayınlanan güncelleme ise söz konusu cihazlar için 26 ayrı düzeltme ve bir fonksiyonel düzeltme içeriyor. Eğer Google markalı bir akıllı telefona sahip değilseniz Temmuz ayı güvenlik güncellemeleri için üreticinizi beklemeniz gerekecek.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/android-security-update-july-pixel-nexus/
15
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
3
3
1
1