Android TV Kullanıcıları, Q Güncellemesi İçin Biraz Daha Bekleyecek

11
1
0
0
0
Dün gerçekleştirilen büyük yeniliklerin duyurulduğu Google I/O Etkinliği'nde pek bahsedilmeyen Android TV hakkında da yeni detaylar geldi.

7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen ve Google ekosisteminin daha ne yeniliklerle karşılaşacağını bizlere gösteren Google I/O Etkinliği fazlasıyla ilgi gördü. Yeni Pixel akıllı telefonlarını da etkinlikte tanıtan Google, Android'in yeni versiyonu Android 10 Q ile ilgili özellikleri ve yenilikleri duyurdu.

Gerçekleştirdiği etkinlikte; Google Görseller'den Asistan'a, Google Lens'ten Nest Hub'a kadar çeşit çeşit alanlarda yeniliklerini duyuran Google, Android TV'den ne yazık ki bu süre içerisinde söz etmedi. Kullanıcılar arasında Android TV'nin bitirileceği söylentileri dolaşmaya başladı ki Google'dan yeni bir açıklama geldi.

Teknoloji devinden gelen açıklamaya göre yakın bir zamanda Android TV için Q güncellemsini göremeyeceğiz. Google'ın bu kararı almasında Android 9 Pie işletim sistemi güncellemesinin kullanıcılar tarafından daha yeni yeni Android TV'lere yüklenmeye başlaması büyük önem taşıyor.

Google’ın Android TV Müdürü Shalini Govil-Pai, platformları için Q güncellemesinin “aynı anda olması gerekmediğini” söyledi. Hâlihazırda çalışıyor olan Android TV'lerin %80'inin Android 7 Nougat ve üstü olduğu, 2019 yılının sonuna kadar platformdaki cihazların %60'ının Android 8 Oreo işletim sistemine geçiş yapmasının beklendiği Google tarafından belirtildi.

Aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla I/O 2019 konferansıyla ilgili tüm haberlere ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/05/08/android-tv-q-update-numbers/
11
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
1
0
0
0