Hayatı Stresli Geçenlere İlaç Gibi Gelecek 5 Uygulama

0
0
0
0
0
Hepimizin başına dert olan anksiyete veya depresif rahatsızlıkları dindirebilecek 5 uygulamayı sıraladık.

Hepimizin bildiği gibi günler geçtikçe hayat daha da zorlaşıyor ve bizler ister istemez bu durumdan etkilenebiliyoruz. Etkilenmekten kastımız aklımızda oluşan “Gelecek Kaygısı"dır. Gün içerisinde çok stres altındaysanız ve sinirleniyorsanız bu durum ciddi oranda psikolojik hastalıklara veya rahatsızlıklara yol açabiliyor.

Eğer toplumda ciddi oranda yaygın olan anksiyete rahatsızlığına sahipseniz ve ufak olaylarda bile kolayca atak geçirebiliyorsanız, aşağıda listelediğimiz 5 uygulamaya göz atabilirsiniz. (Eskiden bir anksiyete rahatsızlığına sahip olan birisi olarak şunu önemle belirtmem gerekir ki;” Bu tip uygulamalar elbette kesin çözüm değildir, sadece yaşadığınız atağı dindirmenize yardımcı olur. O sebep ile doktora gidip muayene olun, en fazla 1-2 adet ilaç veriliyor ve durumunuza göre kısa bir sürede kurtulabiliyorsunuz.” )

1. Daylio (Android) 

Gün içerisindeki aktivitelerinizi değerlendirmek istiyorsanız bu uygulamayı indirebilirsiniz. Bu uygulama ilaç kullanıyorsanız, gireceğiniz saat aralıklarına göre gün içerisinde size hatırlatmalar yapıyor. Aynı zamanda daha düzenli bir spor hayatı için sizlere girdiğiniz bilgilere göre günlük aktivite takvimi çıkartıyor. Artı güzel bir haber daha, sizinde telefonunuz sıkca arkadaşlarınızın eline geçiyorsa ve bu bilgileri görmemelerini istiyorsanız, uygulamaya bir şifre koyabilirsiniz.

2. Headspace (Android, iOS)



Bu uygulama ile gün içerisinde yaşadığınız stres ve anksiyete gibi ciddi problemleri azaltabilirsiniz.
Eğer bulunduğunuz ortamdaki duvarlar üzerinize gelmeye başlıyorsa hemem uygulamayı açın ve 10 seviyeden bir tanesi seçin. Seçtiğiniz seviye ye göre kulaklığınızı takın ve size sunulan kişisel meditasyonu dinleyerek rahatlayın. Şunuda belirtelim uygulama 10 günlük bir deneme sürümü olarak telefonunuza kuruluyor, memmnun kalırsanız ufak bir ücret karşılığında tam sürümüne sahip olabilirsiniz.

3. MoodTools (Android, iOS)



Eğer depresif biri iseniz ve bir olay yaşandığı zaman çabucak etkileniyorsanız bu uygulamayı indirebilirsiniz. Uygulamanın en iyi yönü, gerçek profesiyonel doktorlar tarafından tasarlanmış olmasıdır. Eğer ki depresyonun eşiğine gelecek olursanız bu uygulamayı açarak derdinizi anlatın. Derdinize göre uygulama sizlere kişisel bir terapi uygulayacaktır.

4. SAM (Self-help for Anxiety Management) - (Android, iOS) 



SAM, University of West England bünyesinde bulunan psikolog’lar tarafından özenle geliştirilen bu uygulama, eğer anksiyete probleminiz varsa, atak durumunda bu uygulamayı açabilir, uygulama içersinde size sunulan seçenekleri seçmeniz durumunda önemli yatıştırıcı tavsiyeler alabilirsiniz.

5. What’s Up? (Android, iOS)



Bu uygulama yardımı ile, stres, sinir ve anksiyete probleminizi dindirebilir, ortalık kızışmadan veya haklı durumdan haksız duruma düşmeden kurtulabilirsiniz. Yukarıdaki diğer 4 madde de belirttiğimiz gibi, bu uygulama da bir kişisel terapidir. Bunun en güzel yanı forum sitesi gibi olmasıdır, böylelikle başkaların tavsiyelerine göz atabilir, gerek gördüğünüzde sizde kendi çözüm yolunuzu aktarabilirsiniz. Unutmamak gerekir ki “birlikten kuvvet doğar”.

Kaynak : http://mashable.com/2016/10/14/5-apps-for-mental-health/#6LwKLGnJokq3
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0