Anne Karnındaki Bebeğin Sanal Ortamda İzlenebileceği Sistem Geliştirildi!

0
0
0
0
0
Sanal gerçeklik sistemleri, tıp konusunda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor.

Bebek sahibi olmayı bekleyenler, teknolojinin son zamanlarda sunduğu en başarılı şeylerden biri olan sanal gerçeklik sayesinde henüz doğmamış bebeklerini detaylı olarak görebilecekler.

Daha önceden buna benzer bir şey 3D yazıcılar ile yapılabiliyordu. MR makinesinde taranan anne karnındaki bebeğin modeli, 3D yazıcılar sayesinde çıkarılabilmekteydi. Şimdi ise sanal gerçeklik sistemi ile bu olay bir adım daha öteye taşınacak. 

Brezilyalı araştırma ekibi tarafından geliştirilen yeni sistem, MR makinesi sayedesin 3D modellemesi çıkarılacak fetüsün sanal ortama taşınmasını sağlayacak. Aslında sistemin temelleri 10 sene öncesine dayanmakta. Dr. Heron Werner JR'ın liderliğindeki ekip, daha önceden ultrason ve MI verilerini kullanarak fetüsün 3D modellerini oluşturmaktaydı.

Şimdi yapılan yeni sistem sayesinde fetüsün kafatası büyüklüğü, solunum yolu vb hem içsel, hem dışsal, fiziksel özellikleri incelenebilecek. Bebeğin kalp atışlarına kadar takip edileceği sistem, tümör ya da benzeri cerrahi müdahaleler gerektiren durumlarda da doktorların bir numaralı yardımcısı olacak.

Tabi aynı zamanda sistem ailelere de bebeklerini sanal ortamda gözlemleyebilme imkanı sunmakta. İlk olarak Rio de Janeiro'da bazı kliniklerde denenecek sistem, sonrasında Kuzey Amerika Radyoloji Birliği'ne sunulacak.

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/cool-tech/3d-vr-fetus/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0