AnTuTu, Temmuz Ayının En İyi Performans Gösteren Android Telefonlarını Açıkladı

29
7
5
4
3
AnTuTu, temmuz ayında en iyi performans elde eden amiral gemisi ve orta seviye akıllı telefonlar için bir performans listesi yayınladı. Listelerin ikisinde de Çinli üreticilerin cihazları yer aldı.

Benchmark testleriyle yakından tanıdığımız AnTuTu, amiral gemisi ve orta seviyeli akıllı telefonlar için temmuz ayı Android performans sıralamasını açıkladı. AnTuTu’nun açıkladığı sonuçlara göre temmuz ayında en iyi performans gösteren akıllı telefonlar Çinli üreticilerin cihazları oldu. 

Bu amiral gemisi telefonlar, 1 Temmuz - 31 Temmuz 2020 tarihleri arasındaki cihazları kapsıyor ve herhangi bir modelin ortalama puanı hesaplanarak listeleniyor. Listede en iyi performansı gösteren cihaz 613.048 puanla Oppo Find X2 Pro olurken, bu cihazı 606.490 puanla Oppo Find X2 takip ediyor. Bu iki Oppo cihazından sonra en iyi performans gösteren telefon ise 601.706’yla redmi K30 Pro oldu. 

Amiral gemisi telefonların yer aldığı listede, ayrıca Mi 10 Pro, Oppo Ace2, Realme X50 Pro ve pek çok farklı cihaz yer alıyor. Listenin en dikkat çeken özelliği ise yonga setleri oldu. Temmuz ayında açıklanan en iyi 10 amiral gemisi cihazın hepsinde Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga seti yer aldı. Cihazların yazılım ayarları, optimizasyonları ve bazı ufak tefek detaylar, telefonlar arasındaki puan farklarının oluşmasına neden oluyor. 

Orta seviyeli telefonlarda yonga setleri farklılık gösteriyor

AnTuTu’nun orta seviye akıllı telefonlar için hazırladığı temmuz listesi ise yonga seti bakımından daha fazla çeşitlilik gösteriyor. Daha çok Dimensity ve Kirin yonga setlerinin ağırlıklı olduğu listeyi diğer listede olduğu gibi Çinli üreticiler domine etmiş durumda. Bu listede yer alan en iyi akıllı telefon ise Oppo Reno 3 5G oldu. Bu cihazı Redmi 10X 5G takip ederken, 3. sırada Redmi 10X Pro 5G modeli yer aldı.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/08/05/antutu-july-performance-rankings-smartphone/
29
7
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
29
7
5
4
3