Apollo 11 Görevini, Gerçek Ölçeklerde Görebileceğiniz Mobil Uygulama

12
4
3
2
0
Apollo 11 Görevini, Gerçek Ölçeklerde Görebileceğiniz Mobil Uygulama
Bu sene 50. yılını dolduran ve başarıyla Ay'a insanlı inişi gerçekleştiren ilk görev olan Apollo 11, artırılmış gerçeklik teknolojisi ile cep telefonlarımıza geliyor.

İnsanlığın, gezegenimizin uydusu Ay’a ayak basışının 50.yılını doldurduk. Doğal olarak bu kapsamda da çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda geliştirilen uygulamalardan bir tanesi de Ay görevini cep telefonlarımıza taşıyan JFK Moonshot: An Augmented Reality Experience oldu.

4 Temmuz 2019’da yayınlanan bu artırılmış gerçeklik uygulamasıyla kullanıcılar, Saturn V roketinin fırlatılışını ve Ay’a inişini kendi cep telefonlarında yeniden canlandırabilecekler. Resmi NASA görüntülerinin de kullanıldığı uygulama, 5 günlük gerçek zamanlı bir takip simülasyonu görevi görüyor.

Uygulamanın bir diğer özelliği de Apollo 11 görevinin en kritik anlarının kaydının alınıp paylaşılabilmesi. İçerisinde resmi NASA görüntülerinin bulunduğu ve Apollo 11 görevinin yüz saatinden fazlasını takip edebileceğiniz bu uygulama için telefonunuzdaki Android sürümünün 7.0 ve üstü olması gerekiyor.

Google Play Store’un yanı sıra App Store’da da bulunan uygulamayı indirebilecek olan iPhone kullanıcıları ise 11.3 ve üstü iOS’e sahip kullanıcılar olacak. Bu uygulamayı destekleyen telefonlar ise iPhone 6S ve üstü cihazlar.

Tüm bunlara ek olarak uygulamadan edinebileceğiniz bilgiler arasında Ay’a iniş görevinin gerçekleştirildiği dönemde ABD Başkanı olan John F. Kennedy’nin bu görevdeki rolü de bulunuyor.

Siz de Apollo 11 deneyimini kendi akıllı telefonunuz üzerinde yaşamak isterseniz, bu uygulamayı aşağıdaki bağlantıları kullanarak telefonunuza indirebilirsiniz. Uygulamayı kullandıktan sonra düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

12
4
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
2
0