İddia: Apple, 2020'de 5G Destekli ve OLED Ekranlı 4 iPhone Piyasaya Sürecek

22
4
2
2
1
Bir analist, şirketin gelecek sene çıkaracağı akıllı telefonlar ile alakalı ilginç bir iddia ortaya attı. Analiste göre Apple, önümüzdeki sene içerisinde 5G bağlantı desteğine ve OLED ekrana sahip 4 dört adet iPhone piyasaya sürecek.

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple, akıllı telefon sektöründeki iPhone modelleri ile tanınıyor. Bu sene içerisinde piyasaya sürülen iPhone 11 serisindeki modeller ile fazlasıyla dikkat çeken Apple, bu serisi için 3 farklı model piyasaya sürmüştü. Kamera özellikleriyle ilgi toplayan iPhone 11 serisi, çıktığı günden beri iyi satış rakamlarına ulaştı.

Amerikalı şirketin bu sene çıkardığı akıllı telefonların ardından şirket ile ilgili söylentiler konuşulmaya devam ediyor. JPMorgan analisti Samik Chatterjee, şirketin 2020 sonbaharında dört farklı model tanıtacağını belirtti. Chatterjee’nin belirttiğine göre bu modellerin hepsi 5G bağlantı desteğine sahip bir şekilde piyasaya sürülecek ve hepsi OLED ekrana sahip olacak. Samik Chatterjee, aynı zamanda piyasaya sürülecek olan telefonların boyutları ile ilgili de bazı bilgiler paylaştı.

İki üst segment, iki bütçe dostu model piyasaya gelecek:

Apple iPhone

Chatterjee’nin iddialarına göre Apple, 6,1 inç ve 6,7 inç ekran büyüklüğüne sahip olan 2 adet üst segment akıllı telefon piyasaya sürecek. Geriye kalan 2 modelin ise 5,4 inç ve 6,1 inç ekran boyutuna sahip olması ve daha uygun fiyatlı modeller olması bekleniyor. Chatterjee, kaç tane iPhone piyasaya sürülürse sürülsün satışa çıkacak olan bütün modellerde OLED ekran kullanılacağını ve bu cihazların 5G bağlantı desteğine sahip olacağını belirtti.

Üst segment ve daha pahalı fiyat etiketine sahip olacak olan modeller, yeni 3D arka kamera teknolojisini içerisinde barındıracak. Uygun fiyatlı modellerde ise iPhone 11’de olduğu gibi basit ikili kamera kurulumu yer alacak.

Samik Chatterjee, yaptığı açıklamalarda 5G teknolojisinin de modeller arasında değiştirilebileceğini belirtti. Chatterjee’nin yorumlarına göre Apple, üst segment telefonlarında en hızlı 5G teknolojisi olan mmWave teknolojisini kullanacak. Uygun fiyatlı modelde ise daha yavaş olan ancak menzili mmWave’e göre daha büyük olan sub-6 GHz teknolojisi kullanılacak.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/12/02/2020-four-iphone-lineup-analyst-prediction/
22
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
4
2
2
1