Apple'ın 2020'de 5G Alanında Zirveye Oturacağını Gösteren Açıklama

17
10
8
3
3
Deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo, 2020 model iPhone modelleriyle ilgili bir basın notu paylaştı. Analistin basın notu, Apple'ın gelecek yıl 5G bağlantı desteğine büyük bir önem göstereceğini açıklıyor.

5G bağlantı teknolojisi her geçen gün hayatımıza biraz daha yaklaşırken akıllı telefon üreticileri, yeni modellerine 5G desteği eklemeye başladılar. Ancak bu bağlamda ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın bir hayli geride kaldığını ve şu ana dek somut bir adım atmadığını söyleyebiliriz. Söylentiler, her ne kadar 2020 yılında tanıtılacak iPhone'ların 5G desteğine sahip olacağını gösterse de son söz elbette Apple'ın olacak.

Deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo, bugüne dek yeni iPhone modelleriyle ilgili pek çok açıklama yaptı ve yaptığı açıklamalar, Apple'ın tanıtımlarıyla birlikte defalarca doğrulandı. Kuo şimdiyse, 2020 iPhone modellerinde 5G bağlantı desteğinin olacağını bir kez daha dillendirdi. Bununla da yetinmeyen Kuo, 2020 model iPhone'larla ilgili bazı bilgilerin de detaylarını paylaştı.

iPhone

Kuo'nun son açıklamalarına göre Apple, 2020'de piyasaya süreceği iPhone modellerinin yüzde 15 ila 20 kadarını 5G bağlantı destekli sunacak. Ayrıca Kuo'ya göre Apple, 2020 model iPhone'larında, 5G bağlantısı ile uyumlu çalışabilen alt 6 Ghz bantlarını da kullanacak. Eğer Kuo'nun iddiaları doğru çıkarsa, 2020 yılı Apple için dönüm noktası olabilir.

Kuo, Apple'ın 2020 model iPhone'larında sinyal kaybını minimalize eden ve değişken sıcaklıklarda bile fazlasıyla verimli çalışan "LCP" anten kullanmaya başlayacağını düşünüyor. Aslına bakacak olursak Apple, bu anten tasarımını farklı iPhone modellerinde kullandı. Ancak bu tasarım, sadece sınırlı sayıdaki üründe kullanıldı. Yani tüm iPhone modellerinde bu anten bulunmuyor.

iPhone

Açıklamalarını daha da somutlaştırmak isteyen Kuo, Apple'ın LCP antenindeki kullanım oranının mevcut durumda yüzde 50 olduğunu söylüyor. Ancak Kuo, önümüzdeki yıl bu oranın yüzde 75'lere kadar yükseleceğini ifade ediyor ki bu da Apple için ciddi bir değişim anlamına geliyor. 

Deneyimli Apple analisti, teknoloji devinin 5G konusunda geride kaldığını kabul ediyor. Ancak Kuo'ya göre 2020 yılı, Apple'ın özellikle de 5G alanında yıldızlaşacağı bir dönem olacak ve Apple, 5G teknolojileri konusunda sektörün zirvesine oturacak. Kuo'nun bu açıklamaları, şu an için birer iddiadan ibaret olsa da geçmiş yıllarda yaşananlar, Kuo'nun sözlerinin güvenilir olduğunu düşündürtüyor. Bakalım Apple, 2020 yılında nasıl bir iPhone modeliyle karşımıza çıkacak?

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/iphone-2020-models-5g-support-new-lcp-antenna-design-ming-chi-kuo-rumours-apple-2136288
17
10
8
3
3
Emoji İle Tepki Ver
17
10
8
3
3