Apple'ın 5G'li iPhone Bekleyenlere Haberi Var: 2025'e Kadar Beklemeyin

49
7
5
1
0
Apple'ın 5G destekli çipler konusunda sorun yaşadığı herkes tarafından biliniyor. 2025 yılına kadar Qualcomm ile çip tedarik anlaşması bulunan Apple, bir yandan da kendi çiplerini üretmek için çalışmalarına devam ediyor. Anlaşmanın sona ermesiyle birlikte Apple'ın kendi çiplerini kullanacağı belirtildi.

5G destekli telefonlar, piyasayı ele geçirmeye başladılar. Telefon üreticileri artık yeni modellerinde 5G desteğini ön plana çıkarıyorlar. Ancak Apple, 5G desteği konusunda sıkıntıyı en çok çeken firma olarak adını tarihe yazdırdı. Qualcomm'la yaşanan dava süreci, Intel'in yaptıkları derken Apple, her türlü ihtimali masaya yatırdı. Yapılan anlaşmayla birlikte 2025 yılına kadar Qualcomm üretimi çipleri kullanacak olan Apple, sonraki süreçte kendisine yeni çareler arıyor.

Apple'ın 5G sorununu ele aldığımız zaman olayın, aslında Apple kaynaklı olmadığını anlayabiliyoruz. Intel, Apple'ı 5G teknolojisinden geri kalmaya mahkum etti. Apple, her ne kadar Intel'i 5G destekli çipler konusunda baskı altına almaya çalışsa da, bu konuda bir türlü başarılı olamadı. Intel'in de 5G destekli çiplerin geliştirilmesine ara vereceğini duyurmasının ardından Apple yeni arayışlara girdi. Hatta geçtiğimiz günlerde Apple'ın, Intel'in tüm 5G operasyonlarını satın almayı düşündüğü bilgisi ortaya çıkmış, bu bilgi gündeme bomba gibi düşmüştü.

Gelinen bu noktada aradığını kimsede bulamayan Apple, çarenin kendi çiplerinin üretilmesi olduğunu düşünüyor. Bu konudaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Apple'ın önünde ise uzunca bir yol var. Her ne kadar bazı kaynaklar tarafından 2022 yılı gösterilse de Apple, mühendislerine 2025 yılını işaret ediyor. Yapılan toplantılarda 2025 yılına kadar Apple tarafından üretilmiş olan çiplerin hazır olacağının düşünüldüğü belirtiliyor. Apple'ın bu konuda ne kadar başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak : https://bgr.com/2019/05/15/apple-designed-5g-modems-wont-appear-in-new-iphones-until-2025/
49
7
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
49
7
5
1
0